Terug

Wordt een massage vergoed door de verzekering?

Liesbeth

Beste meneer/mevrouw,

 

Door een masseur in een sauna is mij geadviseerd om mijn nek/rug los te laten masseren aangezien het helemaal vast zit. Zij wees mij op masseurs die aangesloten zijn bij een bepaalde vereniging, zodat de massage vergoed zou kunnen worden via de verzekering.

Mijn vraag: Wordt bij jullie de massage ook vergoed? Bij wat voor soort massage gaat de masseur echt aan de slag met probleemgebieden? (dus niet alleen voor ontspanning).

 

Alvast bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag.

 

Met vriendelijke groet,

Liesbeth


7 Antwoorden

Antwoord van Praktijk Annette Kloosterboer

 Mijn massage wordt niet vergoed door de verzekering.

Bij elke client wordt gekeken waar behoefte aan is. Elke behandeling is dus per persoon verschillend.


Antwoord van ayurveda massage therapie

 

Hallo Liesbeth,

Bij een ayurvedische massage wordt het lichaam gemasseerd met warme kruidenoliën. In jou geval zal de nek en rug zeker meer aandacht krijgen en ``los`` gemasseerd worden. In jou geval is het toch belangrijk de rest van het lichaam ook te masseren omdat je kennelijk erg gespannen ben ,druk hebt en/of veel stress. Vastzitten van rug en nek is een teken van teveel spanningen en dus kan een flinke ontspannende massage wonderen doen, zeker een ayurvedische. Helaas word ik nog niet vergoed.

Ik wens je het allerbeste.

Vriendelijke groet, Corine


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Dag Liesbeth,

 

bij mij worden door diverse zorgverzekreaars de stoelmassages vergoed. Wanneer ik een factuur uitschrijf met daarop de omschrijving van een nek-schouder-rug massage, wordt deze soms ook vergoed. Geen idee waarop de verzekeraars beoordelen. Het valt me wel op dat mensen toch sneller naar mij komen, omdat bij mij er alle aandacht is, zoals met zegt, men snel terecht kan, er niet heel precies op tijd wordt gewerkt én het bedrag voor de eigen bijdrage nog niet aangesproken wil worden. Aan de andere kant kan ik natuurlijk niet eenieders financiële plaatje beoordelen.... Kortom: ik masseer met groot plezier en mijn klantenkring groeit gestaag. Heel veel succes hoor! Groetjes, Inge


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van SomaTherapeuten onder lidnummer L1599 en ben geregistreerd bij CZ Actief in Gezondheid onder zorgverlenernummer 030871. Hiermee voldoe ik aan de eisen van de meeste zorgverzekeraars.

 

Of en zo ja welke therapie (geheel of gedeeltelijk) vergoed wordt is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. Vaak is het raadzaam eerst even telefonisch contact op te nemen met de eigen zorgverzekeraar om na te gaan welke therapiën nu juist wel of juist niet aan uw polisvoorwaarden voldoen.

 

 


Antwoord van Praktijk voor Reiki en Holistische massage

Beste Liesbeth,

Als je een aanvullende verzekering hebt bij je ziektekostenpolis met alternatieve geneeswijzen erin en Reiki wordt specifiek vermeld, dan kun je bij mij een Reiki / Massage behandeling ondergaan, die vergoed wordt door je verzekeringsmaatschappij. 

http://home.unet.nl/ernstvanhooidonk/

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Liesbeth

 

Even ter verduidelijking, als iets al een tijdje vastzit raad ik aan meerdere malen en half uur behandeling specifieke massage en in jouw geval nek schouders en rug.

Als je een langere behandeling krijgt, kost het je meer en kan er ook overgeactiveerd worden wat de pijn nog kan verergeren

meestal zeg ik 4 weken 1  á 2 keer een half uur specifieke massage en dan afbouwen met 1 maal per week 1 uur ontspanningsmassage.

Vaak geef ik nog wat lichaamshoudingadviezen en ontspanningsoefeningen mee.

Door een intakegesprekje komen we vaak achter bepaalde lichamelijke zowel psychische oorzaken en ook deze zijn belangrijk om aan te pakken, want blijven de oorzaken bestaan, zullen de klachten blijven terugkomen.

kijk op mijn site eens naar de behandelingen, bij twijfel voor de juiste keuze wordt je doorverwezen.

Als het meezit worden mijn behandelingen vanaf januari 2011 vergoed

groetjes Ginie Zwartjes


Antwoord van Shiatsu Massage Jordaan

Beste Liesbeth,

 

Je zult waarschijnlijk inmiddels al wel een praktijk gevonden hebben. Echter wordt Shiatsu Massage Therapie vaak vergoed door zorgverzekeraars. De Massage Therapeut moet dan wel aangesloten zijn bij een beroepsvereniging. Zelf ben ik aangesloten bij de NVST waardoor veel cliënten de behandelingen vaak geheel of gedeeltelijk vergoed kunnen krijgen.

 

Hartelijke groet,

Marloes