Terug

Wordt ontspanningsmassage vergoed door je zorgverzekering?

Sena

Wordt ontspanningsmassage vergoed door je zorgverzekering?


4 Antwoorden

Antwoord van Sport- & Wellnessmassage Oss

Helaas zal dit niet vergoed worden door de zorgverzekeraar


Antwoord van Hands-on Happiness

Sommige massagetherapeuten zijn aangesloten bij een beroepsvereninging. Zoek eens naar massagetherapie of natuurgeneeskundige therapie.  De meeste zorgverzekeraars vergoeden een deel van de kosten indien je aanvullend verzekerd bent. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Esthia in Den Haag.

Ik ben zelf eveneens gediplomeerd massagetherapeut, maar heb mij (bewust) niet aangesloten bij een beroepsvereniging. Je kunt bij mij terecht voor diverse massages, maar deze worden niet vergoed. Als je jezelf een massage gunt (en kunt veroorloven), maak dan gebruik van mijn kennismakingskorting. Je bent van harte welkom.

Succes met je zoektocht,

groet,

Hans 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Sena,

Stel je deze vraag als klant of als masseur. In de meeste gevallen word ontspannings massage niet vergoed echter dit is per zorgverzekeraar verschillend. De masseur dient het diploma medische basis kennis te hebben.Zijn opleidingen moeten voldoen die uw zorgverzekeraar stelt. De praktijk dient aan eisen te voldoen. 

Daarnaast krijg je een gedeelte vergoed en als je alles omzet in tijdsduur plus dat de vergoeding meestal tot een max grens heeft is het per saldo vooral handiger het zonder vergoeding te boeken. Voor de goede orde praat ik over massages vanaf 60 minuten. 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Uithoorn, 3-12-2014

Hallo Sena,

Massage wordt in het algemeen niet vergoed, zeker niet als deze als ontspanningsmassage wordt aangeduid. Massagetherapie wel (gedeeltelijk). De benaming "massagetherapeut" is niet beschermd. Iedere masseur KAN zich zo noemen (niet netjes, maar het kan)

Ga je naar de site van Holos Academie voor Massagetherapie, dan kun je masseurs en massagetherapeuten in jouw omgeving zoeken. De behandelingen van de Holos-masseurs worden niet vergoed. De behandelingen van de Holos-Massagetherapeuten worden vergoed als zij bij een beroepvereniging zijn aangesloten. Niet alle massagetherapeuten zijn dat.
Masseurs en massagetherapeuten, van wie de behandelingen niet worden vergoed hanteren meestal lagere tarieven.
Omdat de vergoedingen van de ziektekostenverzekeraars nooit 100% zijn, maakt het voor de client soms niet heel veel uit of hij naar een aangesloten of een niet aangesloten massagetherapeut gaat.

Succes!

Hein Bloemers (Holos-masseur)