Terug

Welke opleiding moet ik volgen om freelance masseuse te worden?

Anoniem

Ik wil graag in de toekomst als freelance masseuse aan slag. Wil dus graag weten welke cursussen/opleidingen gehaald moeten worden.


5 Antwoorden

Antwoord van ReTouching

Ik raad je een beroepsopleiding te volgen waar je een NESPG of een NGS diploma kunt halen zoals bij Leffelaar (Amsterdam). Anatomie en fysiologie zijn onderdelen van de opleiding, altijd handig om een idee te hebben hoe het lichaam werkt en eruit ziet.

Daarnaast kun je je kennis altijd uitbreiden door verschillende workshops/cursussen te volgen die jou aanspreken; shiatsu, ayurveda etc etc..


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Ik zou beginnen met de volledige cursus van 10 avonden, zoals wij die geven. Die geeft je een goede basis en een brede kennismaking met technieken. Daarna kun je besluiten een langere beroepsopleiding te volgen, terwijl je tegelijk al praktische ervaring kunt opdoen doordat je al goed kunt masseren.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo,

ik zelf heb de opleiding bij Sonnevelt opleidingen gevolgt.

http://www.sonneveltopleidingen.nl/jaaropleiding/jaaropleiding?actlink=jaar&opleiding=4

het is een prttige sfeer en je leert verschillende soorten massage zo dat je de client een individuele maasage helemaal op haar / zijn behoeften kunt gene. Het duurt 3 jaar en i.v.m. een Medische Basisjaar zit je helemaal goed!

Groetjes, Valentina 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Zelf zou ik kiezen voor een opleiding sportmassage, zoals gegeven door NGS. Ze worden op diverse plaatsen in het land gegeven. Wil je daarnaast als stoelmasseur aan de gang, zou ik ook die opleiding volgen bij bijv. TouchPro in Rotterdam. Heel veel succes! Groetjes, Inge


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Er zijn zoveel verschillende technieken en intensies. Misschien kun je zelf eerst een aantal diverse massages ondergaan en beleven welk soort massage je aanspreekt.  Wat vind je zelf zo prettig aan massage en wat vindt jij belangrijk? Je zal zelf al ontdekt hebben dat het aanbod talrijk is. Daarbij kan je jezelf afvragen: Wil ik aan huis, in een sauna, of bij bedrijven gaan masseren. Misschien dat je eerst voorjezelf deze vragen kan beantwoorden.

Succes!

 Met vriendelijke groet,

 

Debbie.