Terug

Welke opleiding moet ik kiezen als ik ontspannings masseuse wil worden?

Jennifer

Hallo,

ik ben een meisje van 15 en ik moet een opleiding gaan kiezen. Ik wil graag (ontspannings) masseuse worden. Ik heb geen idee wat voor opleiding ik moet doen. Ik doe nu vmbo-theoretisch. Ik ga naar mbo en ik woon in amsterdam. 'Hebben jullie misschien een idee?

Groetjes, Jennifer 


7 Antwoorden

Antwoord van Massagepraktijk Touch Amsterdam

Beste Jennifer,

In Nederland bestaat er een MBO-opleiding in massage. In Amsterdam bij (bijvoorbeeld) Leffelaar (www.leffelaar.nl) kun je voor sportmassage kiezen of voor het diploma massage. Dit laatste is wat breder - er komen Oosterse technieken bij (bijvoorbeeld meridiaanleer), en is vanzelsprekend minder op sport gericht en met iets minder anatomie. De basistechnieken zijn dezelfde.

De minimum leeftijd om het examen af te leggen is 18 jaar (eigenlijk twee examens - theorie en daarna praktijk), dus wellicht best om op dit moment op je gewone MBO te concentreren en de massageopleiding ingaan als je 17 bent. Mocht je echter tijd en zin hebben, dan zijn er verschillende beginnerscursussen te vinden (goed nagaan wat het niveau van onderwijs is!). Je kunt dan een beetje uitproberen en extra zeker zijn dat dit iets is dat je wilt doen. (Jammer genoeg geven wij geen beginnerscursussen voor gemengde m/v groepen meer.)

Succes ermee!

Gerald Mettam

Eigenaar, Massagepraktijk Touch Amsterdam


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Jennifer,

 

het beste kun je de opleiding tot holistisch masseur  (1 jaar, MBO) gaan volgend bij de Akademie voor Massage en Beweging in A'dam (Haarlemmerhout). zie www.akademie.nl

 

Als je je alvast wil orienteren geef ik diverse beginnerscursusssen b.v

- ayurvedische massage, holistische massage, stoelmassage zie www.wittewaterlelie.nl.

sowieso heel nuttig, voordat je b.v. de Akademie of Leffelaar gaat doen (2 totaal verschillende opleidingsinstituten), dat je je via diverse beginnerscursussen orienteert.

als je via mijn site een mail naar me stuurt, stuur ik je mijn nieuwsbrief, waarin 7 mogelijkheden op een rijtje staan.

 

Jan van Witte Waterlelie wellness www.wittewaterlelie.nl


Antwoord van Anand Massage Opleidingen

Hallo Jeniffer, kijk ook eens op www.anand.nl. Hele fijne massagecursussen waarin ook intuitie en meditatie verwerkt is.

Hartelijke groet,

Leonie Jonkergouw


Antwoord van Jennifer

beste anand, 

 

ik zoek echt een opleiding.. geen cursusen.

 

gr. jennifer 


Antwoord van Anand Massage Opleidingen

Beste Anand,

Wij hebben een 1-jarige opleiding tot masseur en een 3-jarige opleiding tot massage therapeut. Onze opleidingen zijn erkend door CRKBO en de belastingdienst. Je kunt je aansluiten bij BMS Vitalis.

Als je ontspanningsmasseuse wil worden is de 1 jarige opleiding geschikt en bestaat uit de modules: Ontspanningsmassage, klassieke massage, intuitie, ayurvedische massage en meditatie. De opleiding is op mbo niveau en er zijn geen voorvereisten. Je kunt de opleiding in één jaar doen maar kan ook sneller of langzamer, je kunt kiezen wat bij je past.

Hartelijke groet,

Leonie Jonkergouw

Anand.nl


Antwoord van Anand Massage Opleidingen

Beste Jennifer, je kunt ook starten met alleen de cursus ontspanningsmassage om te kijken of het iets voor je is en daarna besluiten of je de hele opleiding wilt gaan doen.

Hartelijke groet,

Leonie Jonkergouw

Anand.nl


Antwoord van Massage-ComplementairVakbeurs

Beste Jennifer,

Kom je eens orienteren op de MASSAGEvakBEURS op 12 en 13 april 2013 te Hoevelaken.

Hier tref je tal van opleiders en kun je workshops volgen met verschillende technieken. Zo kun je kijken of er wat voor je tussenzit. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief op de website en we houden je graag op de hoogte.

Groet, Sooner Events