Terug

Wat kan een oplossing zijn voor terugkomende spierkramp?

Inge

Een client van mij heeft al geruime tijd last van spierkramp in de slanke dijspieren links en rechts. 's Morgens zijn sokken aantrekken is al een trigger voor deze kramp. (sport)Massage geeft verlichting, maar moet intensief (3 tot 4 keer per week) herhaald worden. Hij sport regelmatig zwemmen, fietsen en heeft verder geen krampen of andere klachten.

Weet iemand een langere termijn oplossing voor deze client?


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Regelmatig terugkerende spierkrampen kunnen wijzen op een matige doorbloeding van de benen tijdens de slaap. Mogelijk dat de "Trendelenburg Positie" (dit is de voeten iets hoger dan het lichaam) verlichting biedt.  Hiertoe het bed aan het voeteinde iets (4 - 5 cm, niet overdrijven !)  hoger zetten dan aan het hoofdeinde. Veel succes.


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

kramp die continue terug keert kan ook duiden op mineralen tekorten, dit kan bij de huisarts via het bloed onderzocht worden.

veel succes ermee


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Het kan een zouttekort zijn. Maar er zouden metingen verricht moeten worden bij je client om te achterhalen waar het euvel zit. Misschien is er sprake van het onderkruissyndroom. Ook kun je hem laten behandelen met kinesiotape. Dit is een medische tape die de spier kan doen ontspannen. De tape kan circa 5 dagen blijven zitten (ook bij douchen). Afhankelijk van de ernst van de spanning moet een aantal weken/maanden achter elkaar getaped worden.

Voor vragen altijd bereid te helpen.

 

Groeten,

Lidy