Terug

Is het slim om voor jezelf te beginnen als masseur?

José

Hallo iedereen,

Afgelopen jaar heb ik sportmassage geleerd en ik verwacht binnenkort mijn diploma te halen. Nu vroeg ik mij af wat slimmer zou zijn, een eigen bedrijfje beginnen of bij iemand aansluiten/in dienst treden. Mijn beeld van een eigen bedrijfje is instabiel, klanten komen en gaan lijkt mij. Dit maakt mij wat onzeker deze beslissing te nemen. Echter, wat zijn de kansen om bij iemand aan te kunnen sluiten? Ik zie weinig vacatures als ik om mij heen kijk.

Kunt u mij wat inzicht geven?


4 Antwoorden

Antwoord van Massage & Shiatsu Uithoorn aan de Amstel

 

Aansluiten lijkt me ook geen optie, ik ken alleen eenmans-praktijken, de spoeling is dun...
mvrgr. Hans Spin

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hi,

Als je mobiel bent en de avonduren en weekends beschikbaar bent dan lijkt mij de beste optie om bij een sportclub te beginnen. En als geld verdienen het hoofddoel dient te worden, zoek dan clubs/verenigingen waar de leden wat te verteren hebben, zodat zij als ze tevreden met je zijn zich ook door jou willen laten behandelen/masseren

Ben je zelf sportief en weet je iets van conditie- en of loop/sporttrainingen kijk dan of je een combinatie van sport en massage kunt gaan doen.

MVG

Arnold Veldhuyzen

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Jose,

 

succes met het examen.

In het kort: aansluiten kan best als je een zzp-er treft die minder wil werken en/of teveel klanten/aanvragen heeft of een praktijkruimte wil delen. Ik heb in het verleden ervarne dat dit ook helpt bij het snel inzicht krijgen in hoe de bedrijfsvoering van een meer ervaren ondernemer ingericht is. Ook voordeel: je leert van hem/haar bij en hebt meteen meerdere klanten achterelkaar zodat je goed leert om effectief met tijd en kwaliteit om te gaan en jouw eigen houding en energie te bewaken. Erg handig als je 100% voor jezelf wilt gaan werken.

Natuurlijk deel je dan volgens goede afspraken de opbrengsten. 

En voor jezelf beginnen/ondernemen kent inderdaad risico's. Ik meen dat er voor iedere kwalitatief goede ondernemer een eigen markt is.

 

Succes met je keuzes.

Groet, Desiree 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo José,

 

Je zou ook kunnen overwegen om je aan te sluiten bij masseur aan de deur. Of masseeur aan huis.

Neem een kijkje op een website om te kijken of het wat voor je is.

 

Groetjes, Christine de Graaf