Terug

Kan ik het beste voor een sportmasseur kiezen, of een fysiotherapeut?

Janny

Sinds een tijdje heb ik last van mijn bil en zijkant van de kuit.

In mijn bil voel ik allemaal knoopjes.

 

Kan een sportmasseur hier iets aan doen? OF is het meer iets voor een fysiotherapeut? 


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo Janny, 

 

Mijn ervaring is dat een goede massage hier goed voor kan zijn.  De knoopjes die je voelt kunnen problemen geven richting de benen. Massage is hiervoor nodig om het los te maken.

Ik besteed veel langer aandacht aan een massage dan een fysiotherapeut. Mocht dit toch niet voldoende zijn voor de klacht kan een fysio natuurlijk ook van veel betekenis zijn.

 

Ik hoop hiermee antoord te hebben gegeven op je vraag.

 

Met vriendelijke groet

Anneloes 

 


Antwoord van YourInnergy

Beste Janny,

 

Als je zelf allerlei knoopjes etc. voelt zou het inderdaad zo kunnen zijn dat deze jouw klachten in bil en zijkant kuit veroorzaken. Naast een sportmasseur en/of fysiotherapeut kun je iemand met Triggerpoint therapie ervaring inschakelen.

Triggerpoint therapie is o.a. bedoeld om klachten n.a.v. spierknopen (zgn triggerpoints) te behandelen. In het begin kun je een paar kort op elkaar zittende sessies hebben maar het kan ook zomaar zijn dat je aan 1 sessie genoeg hebt. Ik vind het vooral een meerwaarde dat het bij triggerpointtherapie vooral de bedoeling is dat een therapeut jou helpt jezelf te behandelen zodat jij met je eigen klachtoplossing aan de slag kunt.

Wat ik uit jouw tekst op kan maken is dat jouw klachten zo op het eerste gezicht goed zelf te behandelen zijn als je weet hoe je de behandeling kunt uitvoeren. Wat wel en vooral wat niet.

 

Heel veel succes.