Terug

Kan je met voetreflexmassage overgangsklachten behandelen?

Hoekstra

Is er met voetreflexmassage overgangsklachten te behandelen? De klachten zijn zweten, stijfheid en onrust. Ik heb een aantal zaken geprobeerd zoals phytosoya en accupunctuur en homeopatie maar al deze behandelingen helpen voor korte duur maar niet langdurig. Graag verneem ik van jullie.

 

Met vriendelijke groet

Hoekstra


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Mevrouw Hoekstra,

Overgansklachten behandelen met voetreflexmassage kan zeker helpen. Maar het resultaat van de behandeling (dit geldt voor alle soorten behandelingen) is verschillend per persoon. Leefwijze speelt bijvoorbeeld ook een rol mee. Eet u gezond, beweegt u regelmatig, zijn er andere klachten? Mijn ervaring is dat goede en passende yoga-oefeningen die helpen de hormoonhuishouding te reguleren (naast een goede leefwijze) positieve resultaten geven.

Met vriendelijk groet,

W. Schuurkamp, Samatva, praktijk voor balans, in Arnhem.

 

 

 


Antwoord van Reflexologie. Natuurgeneeskundige praktijk "Moeladhara"

Aanvulling op de vorige mail:

Voetreflexzône , met extra aandacht voor de hormoon huishouding, is een prima therapie voor o.a. overgangs klachten en als het daarbij in combinatie gedaan wordt met etherische of aromatische oliën afgestemd op de persoon en klacht  is het 2 in  1 en wordt dan 3.

*Eet patroon aanpassen. Vogel even voor jezelf uit waarvan je de opvliegers krijgt en meer gaat transpireren. De moeite waard.!!

Succes!

 Vriendelijke groet,

 G. van Hees, praktijk "Moeladhara"  Hoogland