Terug

Is er een boek voor massages die ook ingaat op de anatomie?

Bram

Ik wil me wat gaan verdiepen in het geven van massages (algemeen, niet specifiek lichaamsonderdeel). Natuurlijk is een goed boek hierbij niet weg. Ik zie dat boeken vaak voorzien zijn van afbeeldingen van de daadwerkelijke massagetechnieken. Maar anatomie is in mijn ogen erg belangrijk om te begrijpen wat er eigenlijk wordt gedaan. Wellicht dat u in één oogopslag weet welk boek hiervoor goed is dat de massage behandeld maar daarbij ook voldoende ingaat op de anatomie. Bedankt!


4 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Probeer het boek van Willem Snellenberg te pakken te krijgen welk gebruikt wordt in de NGS opleiding.

En als het geven van massage's iets is wat je serieus neemt, dan moet je gewoon de NGS opleiding volgen. De rest aan cursussen is leuk als aanvulling, maar bedenk wel dat je aan een ander zijn lichaam zit en dus goed moet weten wat je doet. Start dus met de NGS opleiding.


Antwoord van Studio voor Bewustzijn & Ontspanning ; Rebalancing®, Massage, Tai Chi & Yoga

IK ben zelf aan het afstuderen aan een opleiding voor lichaamswerk (rebalancing®) en een goed ondersteunend boek voor de anatomie studie is Basic Clinical Massage Therapy -James H. Clay.

Enig nadeel is dat het een Engels boek is, maar er staan heldere afbeeldingen in van de verschillende spieren met daarbij ook mogelijkheden van toe te passen technieken.

(te bestellen via Bol.com)

Succes!


Antwoord van Massage & Beautybrigade

Trial guide to the Body is zeker een boek wat aan te raden is als het om anatomie gaat. Evengoed in het engels maar heb al collega's gehoort die dit de bijbel vinden voor masseurs ;-)


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Je kunt een medische basisopleiding doen , dit is anatomie, fysiologie en pathologie, allemaal nodig om te kennen voor een goede masseur.

Je krijgt hier de goede boeken bij de opleiding, want als je er serieus mee aan de slag wilt en event. een eigen praktijk, dan is de medische basiskennis vereist en zo heb je twee vliegen in een klap.

Wil je als uitgebreide massagetherapeut werken kijk dan eens op internet bij wellnessacademie Hasselt in België.

Die hebben de opleiding massasoloog en is erkend in Nederland door de beroepsvereniging V.B.A.G.

Het zijn weekendcursussen, theorie en praktijk, allemaal met certificaat en het examen kun je splitsen over 3 en later nog 9 modules.

Je kunt zelf plannen aan de hand van een agenda op hun site en ook verspreid betalen.

Je bepaalt dus zelf wanneer en hoelang je erover doet.

Examens en herexamens zijn kosteloos.

Bij de praktijkcursussen krijg je ook nog een dvd en ook de lunch is inbegrepen.

Veel tevreden Nederlanders zijn er geweest!!