Terug

Hoe kan ik pijn voorkomen na een korte hevige massage aan schouders?

Corniljo

Heb dit nu twee keer meegemaakt maar vraag mij af hoe je dit kan voorkomen, werd afgelopen zaterdag door familie lid gemasserd aan de schouders en kreeg de volgende morgen amper mijn linker schouder omhoog en last van keel daar trok het ook heen heb dit al eens meegemaakt en ben tegenwoordig bang om mij te laten behandelen hoe lang gaat dit duren en wat kan je eraan doen? Hoor graag van jullie en alvast bedankt.


4 Antwoorden

Antwoord van Steve Lomas massage & training

Beste Corniljo,

Ben je voor je klacht ooit naar een arts geweest? Die weet als geen ander hoe je achter de oorzaak van je klacht kan komen. Misschien was een massage niet een goede aanpak.

Wil je je klacht omschrijven aub?

Vriendelijke groet,

Steve Lomas

http://stevelomas.nl 


Antwoord van Corniljo

Steve bedankt voor je snelle antwoord moet er wel bijvertellen dat dit geen een kundige masseur was gewoon iemand van de familie die dan stevig probeert te massereen.

 

Maar weet niet of dat zoveel invloed erop heeft gehad? ik weet dat er tussen je schouders vaak stress zit en als je dit dan verkeerd doet dan krijg je dit waarschijnlijk, want ik ging altijd veel vuldig naar de massages. Heb dat 4,5 jaar geleden ook een keer gehad maar dat was toen met hotstone massage wilde dat een keer proberen maar daarna nooit meer.

Had gisteren ook het gevoel en trilde helemaal toen ik naar bed ging maar wel goed geslapen alleen wakker worden met licht pijn in de linker schouder.

Alvast bedankt voor je moeite

 

met vriendelijke groet,

 

Cor van der Voort 

 

 

 


Antwoord van YourInnergy

Goedenavond,
Lastig om op afstand te schrijven wat dit zou kunnen zijn. Mijn eerste ingeving is dat er mogelijk punten zijn geraakt waardoor de beschreven klachten zijn ontstaan. Een (te) stevige massage of een massage waarbij iemand onbewust deze punten raakt kan deze klachten zeker veroorzaken.

Mijn advies is om een volgende keer te kiezen voor een zachtere massagevorm door een kundig masseur. Een kundig masseur neemt altijd een intake af en vraagt of er zaken zijn waarmee rekening gehouden dient te worden. Vraagt ook naar eerdere ervaringen en stemt op basis van de gegeven informatie een massage altijd af op wat op dat moment nodig is.

Wanneer iemand bij mij voor het eerst komt hou ik bovenstaand aan. Een eerste massage is vaak meer een soort 'kennismaking' zodat ik na afloop weet hoe het lichaam reageert op de massage. Daarna kan een massage opgebouwd worden en is een diepere of soms steviger massage mogelijk.

Het is, mijns inziens, een misvatting dat je een massage moet voelen of dat deze stevig moet zijn. Een zachte massage heeft vaak een veel intensere, diepere en langdurig effect.

Succes ermee en ik hoop dat je, ondanks deze ervaring, jezelf nog wel een massage gunt.
Hartelijke groet,

Astrid van der Does
YourInnergy


Antwoord van Corniljo

Astrid dank je wel hier mijn ervaringen had sinds gisteren veel last van schouder en nek en met de luchtwegen dat al dit melkzuur/afvalstoffen zijn geweest maar die trokken overal heen.

Ben veel water gaan drinken maar dat voelde eerst niet goed sávonds begon ook met hart onregelmatig te slaan niet erg maar je voelde dat er iets in de weg zat.

Kon er niet van slapen moest toen ik ging liggen om de 5 minuten naar toilet en dat zo een 7 keer vond dat vreemd toen voelde ik ook een beetje buikpijn en rommelen in mijn maag en eindelijk om 4 uur s'nachts kon ik slapen toen was het weer rustig veel gezweet en vanmorgen om 9 uur wakker en alles was weer normaal heerlijk gevoel zo zie je maar weer je niet zo maar laten masseren heb mijn lesje wel gehad de afgelopen 2 dagen en jij bedankt voor je info en succes verder