Terug

Koud voelen na een massage, waar komt dit door en hoe kan het voorkomen worden?

Martha

Volg nu sinds een paar weken de cursus sportmassage. Gisteren heb ik de massagetechnieken die ik tot nu toe geleerd heb in praktijk gebracht. Palpatie, Effleurages, Petrissages, Schuddingen en Fricties. Nadat ze van de massagetafel afstapte en aankleedde kreeg ze het erg koud en het duurde ongeveer een half uur voordat ze zich weer warm voelde. Hoe komt dit en hoe kan dit voorkomen worden?

 

Martha


3 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Martha,

Tijdens de ontspanning, of dat nu een ontspanningssessie  liggend op een matje, tijdens de slaap of tijdens de massage is, komt ht lichaam tot rust. Er is weinig spier-aktiviteit, er wordt daarom geen warmte geproduceerd en het lichaam koelt dan eerder af als de buitentemperatuur niet warm genoeg is. Dit kun je voorkomen dor bv een warmte elemant toe te voegen, bv een elektrische deken onder de handoeken op de massagetafel, of een kruik/ warmwater zak of kersenpit kussen leggen op de voeten als de rug gemasseerd wordt en als de benen gemasseerd worden een kruik op de lage rug. En natuurlijk het lichaam voldoende afdeken, een extra deken, over de lichaamsdelen die niet gemasseerd worden. Ook de kamertemperatuur aanpassen.

 

Volgens de Ayurveda wordt Vata verhoogd, dwz het lucht-ether element, je bent dan extra kwetsbaar en dat je moet dan ook goed beschermd worden. Mede omdat er afvalstoffen vrijkomen door de massage die eruit gewerkt worden doot het lichaam.

Daarom is het aan te bevelen na de massage warm water of warme kruidenthee te drinken.

Hopelijk heb ik je vraag voldoende kunnen beantwoorden.

Met vriendelijke groet,

Tamara Selcuk-Demming


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Tijdens de massage zorgen dat de temperatuur van de ruimte minimaal 22 graden is en goed afdekken tegen afkoelen. Geen beweging doet afkoelen, daarnaast zal de massage weer zorgen voor betere doorstroming.

Mvg

Kees Beers


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Martha, ik kan uit je beschrijving niet goed opmaken wat er precies is gebeurd. Wat ook mogelijk is, is dat je cliënt een emotionele ontlading heeft gehad.

 

Tijdens massage of ontspanning kunnen oude emoties loskomen, die in het lichaam van je cliënt zijn opgeslagen. Emoties, de energie behorend bij die emoties die vrij komt voelt voor je cliënt vaak aan als erg koud. Het is een koude die uit je botten lijkt te komen, ijskoud.

 

Ik leer mijn cliënten om die kou, oude emoties los te laten. Daartoe leer ik ze goed aarden en begeleid hen om de kou naar beneden te laten zakken, de grond in. Deze kou vind uiteindelijk ook vanzelf zijn weg naar beneden. Maar door er met je aandacht naar toe te gaan, verlooopt dit proces sneller.

 

Het proces heb ik nu erg simpel omschreven, wil je meer weten dan kan je contact met me opnemen. Het is handig als ik weet in hoeverre je zo'n proces al kunt invoelen. Zo kan je een gepast advies krijgen.

 

Laat me weten als ik iets voor je kan betekenen.

 

Margo Vermolen