Terug

Hoe kan ik omgaan met klachten bij mijzelf als masseur?

Bianca

Ik ben nu al een aantal jaren masseur en begin steeds meer problemen zelf te ontwikkelen. Pijn in mijn pols begint mee te spelen maar ook pijn in mijn middelvingers. Heeft iemand hier ervaring mee. Heeft iemand ook wel eens dit soort klachten zelf? Ik hoor graag wat je er zelf aan doet. Ik probeer mijn eigen armen, polsen en nek wel te triggeren, maar dit werkt niet afdoende.

Ik zie graag een reactie.

Bianca 


2 Antwoorden

Antwoord van Robbee Vitaliteitsmassage

Beste Bianca,

 

de Opleiding Triggerpointcoach is gespecialiseerd in het verhelpen van dit soort klachten. In de eerste module ga je aan de slag met je eigen klacht, zodat je daarna bij anderen beter in staat bent hen van hun klachten af te helpen.

Zie www.triggerpointcoach.nl

Met beste groet,

 

Rob Beenker 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste Bianca,

Ik hoop dat je klachten tot het verleden behoren. In de eerste plaats is ontspanning en triggerpoint behandeling zeer effectief. Ik zelf  ben er in geslaagd klachten aan mijn polsen (pees), tennisarm, nek, sacrum en piriformis zelf te behandelen. Voor een aantal klachten bij fysio's geweest maar had daar qua behandeling weinig aan. En probeer na te gaan welke massagehandgrepen en technieken je zonder klachten kunt uitvoeren. Zelf heb ik met pols en obedrarm klachten gemasseerd maar moest wel mijn technieken aanpassen.

Hartelijke groet,

Arnold Veldhuyzen.