Terug

Welke massagebehandeling kan helpen bij artrose?

Silvia

Mijn moeder is 80+ en heeft erg veel pijn aan haar rug, benen en armen (artrose/slijtage).

Welke massage is geschikt voor haar. Ze is nu onder behandeling bij een fysiotherapeut en krijgt pijnstillers Panadol atrose.


2 Antwoorden

Antwoord van Boven Natuurlijk

Wanneer iemand zeer pijnlijke gewrichten heeft, probeert hij/zij deze te ontzien, en gaan automatisch alle spieren rondom zo'n gebied aanspannen. Het is dan fijn als die spierspanning enige verlichting krijgt door een ontspanningsmassage. Hiernaast zou een massage gecombineerd met reiki of healing denk ik heel prettig voor uw moeder kunnen zijn. Door middel van deze extra energetische aanraking, kan er wellicht ook pijn vanuit de gewrichten worden "meegenomen". En alle massages waar extra warmte aan de spieren en gewrichten worden gegeven zijn op zich heel prettig. Maar, ik zou eerst met een arts overleggen, of met haar fysiotherapeut, of een massage überhaupt een goed plan is bij uw moeder. Ik kan me namelijk voorstellen dat wannneer uw moeder zoveel pijn ondervind, het misschien niet echt fijn is om gemasseerd te worden. Alleen een energetische behandeling is dan misschien meer welkom. .

 

 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Hallo

 

Helemaal mee eens wat hierboven staat beschreven.

Ik heb in mijn praktijk maar ook aan huis de mogelijkheid om een edelsteenmassage te geven.

Dit zijn kleinere stenen als de hotstones, maar wel lekker op temperatuur aangepast aan de cliënt.

Deze stenen zijn er in vele soorten en er zijn ook stenen die op gewrichtsklachten en pijn inwerken.

Je moeder kan ook zo"n steen aan een ketting dragen.

Om te bepalen wat de juiste steen of combinatie zou zijn, raadpleeg ik mijn informatie en als dubbelcheque pendel ik de stenen samen met u moeder uit of het voor haar de goede stenen en de juiste behandeling is.

Daarbij kunnen we ook nog allerlei etherische oliën gebruiken, die de werking van de stenen nog meer optimaliseren. Hiervoor is wel een intake nodig!!

Maar vooral eerst advies van de eigen arts of fysiotherapeut. contact: 06-25166353   Groetjes Ginie Zwartjes.