Praktijk Prima Inzicht - Hoeven


Postadres: Tramkade 22 2635 BB Den Hoorn
06-24775710 Klik om te bellen

Over Praktijk Prima Inzicht - Hoeven

Leuk dat je ons gevonden hebt,

Er zijn vele redenen om een massage te ondergaan.
Omdat je even lekker wil ontspannen, even weg van de snelweg van het dagelijkse leven. Of omdat je lichamelijk klachten hebt zoals hoofdpijn, rugpijn, spanningen en stress. Wij brengen je weer in contact met jezelf.

Wij bieden daarom diverse massages aan...….of we bekijken wat u wensen zijn tijdens het vrijblijvend en gratis intake gesprek.

Massage is een gouden middel. Het helpt tegen stress, het bevordert ontspanning van lichaam en geest, het geeft nieuwe energie, kan verlichting geven bij pijn, zorgt voor een sneller herstel van de spieren na een zware prestatie en kan bij sporten preventief worden toegepast om blessures en spierpijn te voorkomen.

Aanraking
Aanraking, onder andere door massage, is misschien wel de oudste manier van genezen. Als je je stoot, wrijf je automatisch over de pijnlijke plek, bij iemand die het moeilijk heeft, leg je even een arm om de schouder en een huilend kind pak je op om te troosten, waardoor het zich ontspant, rustig wordt en weer tot zichzelf komt. Dat aanraking aangenaam kan zijn, is dan ook niets nieuws.

 Ontspanning:
Waarschijnlijk is er een biologische verklaring voor. Door massage (aanraking en warmte) neemt het hormoon oxytocine toe. Oxytocine, waar ook vrouwen die borstvoeding geven veel van aanmaken, stimuleert een vredig en rustig gevoel en de neiging voor anderen te willen zorgen. Een flinke hoeveelheid van dit hormoon in je lichaam bevordert bovendien het ontspannen van de spieren en brengt de bloeddruk omlaag. Aanraking brengt je ook terug bij je eigen grenzen.

Door regelmatige massages wordt je weerstand tegen ziektes beter. Je lichaam maakt namelijk meer witte bloedlichaampjes aan en het stresshormoon cortisol wordt verlaagd. Hierdoor wordt je immuunsysteem versterkt. Ook zet het hebben van een massage je gedachten even stil. Je zit minder in je hoofd, en zakt in je lijf. Bezorgdheid, slapeloosheid en depressie worden minder.

Stress vermindering:
Wie zich gestrest voelt of zich snel zorgen maakt, verliest zich als het ware een beetje in de wereld om zich heen. Massage is dan een goed middel om weer tot jezelf te komen. Door de aanraking gaat je concentratie naar je eigen huid; de begrenzing tussen je binnenwereld en de buitenwereld. Als je je richt op het effect van die aanraking, ervaar je bij een nekmassage misschien dat er behoorlijk wat spanning in je nek zit. Door aanraking word je je kortom weer bewust van waar je lichaam aan toe is. Hoe meer het je lukt om via de massage je aandacht terug naar je lichaam te brengen, hoe minder je in je hoofd zit (waar de zorgen zich afspelen) en hoe meer je tot jezelf komt. En wanneer je tot jezelf komt, kun je vaak beter relativeren en besef je weer waar je eigen grenzen liggen.

Massage is een heel doeltreffend middel bij spanningsklachten en stress. Hoe komt dat? Door massage wordt de productie van stresshormonen verminderd, zodat het lichaam de kans krijgt zich te ontspannen en te herstellen van grote inspanning.

Wij ontmoeten je graag!

'N Warme groet Marianne

Foto's

Praktijk Prima Inzicht - Hoeven in het kort

Soort(en) massage

Aromatherapie
Aromatouch massage
Bedrijfsmassage
Bindweefselmassage
Chakra massage
Fibromassage®
Healing
Holistische massage
Hot Stone massage
Integrale holistische massage
Intuitieve massage
Klassieke en energetische massages
Klassieke massage
Massage therapie
Ontspanningsmassage
Polariteitsmassage
Stoelmassage
Voetreflexmassage
Wellness massage

's avonds geopend

Ja

Werkzame personen

Vrouw

Artikelen

Mannen met Fibromyalgie

Mannen en Fibromyagie! Waarom een gedeelte op onze website over mannen met fibromyalgie? Er is ons inziens nog steeds té weinig aandacht hiervoor. Vele boeken en artikelen gaan over vrouwen met fibrom...

Fibro Reset Methode®

Onze Fibro - Reset Methode. De meest voorkomende klachten bij fibromyalgie zijn pijn-vermoeidheid-slaapstoornissen- stijfheid en kunnen verminderen door een aantal behandelvormen. Die, al dan niet in...

Onze locatie

Praktijk Prima Inzicht - Hoeven


Postadres: Tramkade 22 2635 BB Den Hoorn
06-24775710 Klik om te bellen