Praktijk Minke Berger | Praktijk voor de (zwangere) vrouw


Voortsweg 204 B 7523 CK Enschede
053 234 0205 Klik om te bellen

Ontspanningsmassage
Zwangerschapsmassage
Helende massage

Over Praktijk Minke Berger | Praktijk voor de (zwangere) vrouw

Zwangerschapsmassage

Vermoeidheid, zwangerschapskwaaltjes, slapeloosheid en eventuele angst voor de bevalling veroorzaken stress in het lichaam. Tegelijkertijd kunnen hormonale veranderingen soms emotionele gevolgen hebben.

Naast de ontspannende werking van de massage, wordt ook de bloeddoorstroming gestimuleerd, waardoor de placenta beter doorbloedt en de afvoer van afvalstoffen bevorderd wordt. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken.

Daarnaast wordt door de zwangerschap het zwaartepunt van het lichaam verplaatst. Door de groei van buik en borsten kun je klachten krijgen in allerlei delen van het lichaam, vooral in onderrug, schouders, benen en voeten. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verlichten.

Zwangerschapsmassage wordt gegeven van 3 maanden tot en met de laatste dag van de zwangerschap.

Ik heb een speciale prenatale massagetafel waarbij je comfortabel op je buik kunt liggen (buikuitsparing).

Ontzwanger massage


Na de bevalling heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. Je bent aan het “ontzwangeren”. Tegelijkertijd verandert er een hoop in je leven. Je hebt ineens de verantwoordelijkheid over je kindje. Het ritme wordt anders, vaak met gebroken nachten. En ook moet je weer aan het werk.

Tijdens een ontzwanger massage draait het allemaal even om jou – een moment van rust en ontspanning en een momentje voor jezelf!

Het is belangrijk om in deze tijd extra goed voor jezelf te zorgen en met name ook wat tijd voor jezelf te claimen. Tijd waarin jij alleen verantwoordelijk bent voor je eigen welbevinden.

Een ontzwanger massage is effectief bij:

– vermoeidheid

– hoofdpijn

– pijnklachten, rug, schouders, nek

– helpt het lichaam te ontzwangeren

Massage na de bevalling zorgt ervoor dat je lichaam sneller en vollediger kan herstellen.

Ik heb een speciale massage tafel met borstuitsparing (fijn bij gevoelige borsten ivm borstvoeding).

Ontzwanger massage wordt gegeven vanaf vier weken na een natuurlijke bevalling en zes weken na een keizersnede tot ongeveer een jaar na bevalling.

Kindermassage:

Kindermassage brengt kindDe basis gaat uit van universele energie. Alles heeft en is, energie: ieder mens, dier, plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. In het algemeen is ons energiesysteem in balans, maar door ziekte, allerlei prikkels of gebeurtenissen in ons leven kan een verstoring van de energiebalans ontstaan. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze al in het energieveld waar te nemen in de vorm van verstoringen en blokkades.eren lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans. Daarom werkt massage goed bij kinderen met aandachtsstoornissen zoals ADHD, ADD en autisme. Daarnaast wordt er tegenwoordig veel verwacht van kinderen waardoor zij veel stress ervaren. De kinderen komen door de massage weer tot ontspanning.

De massage is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De ouder/verzorger is hierbij altijd aanwezig. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met massage. Daarna wordt in overleg met het kind gekozen om de rug, het gezicht, de buik, de benen en de voeten te masseren met olie.

Ontspanningsmassage:

U wordt gemasseerd met warme olie. De spieren worden hierbij soepel gemaakt, waardoor er een betere doorstroming van het bloed komt. Ook kunnen hiermee blokkades weggehaald worden. Hierdoor zult u meer energie krijgen. Tot slot kunt u door deze massage aan stress gerelateerde klachten voorkomen.

Helende Massage

Helende massage is een intuïtieve massage waarbij er voornamelijk een combinatie van ontspanningsmassage en energiewerk wordt gebruikt. Tijdens de ontspanningsmassage wordt je gemasseerd met warme olie. De spieren worden hierbij soepel gemaakt, waardoor er een betere doorstroming van het bloed komt. Tussendoor geef ik energiewerk. Het kan zijn dat ik mijn handen op een bepaalde plek leg waarbij ik energie laat doorstromen of dat ik met mijn handen het energieveld om het lichaam heen beter door laat stromen.

Alles heeft en is, energie: ieder mens, dier, plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. In het algemeen is ons energiesysteem in balans, maar door ziekte, allerlei prikkels of gebeurtenissen in ons leven kan een verstoring van de energiebalans ontstaan.

De beste manier om een heling toe te laten is in een staat van verwachting, zonder gehecht te zijn aan het resultaat. Ga op de massagetafel liggen, ontspan, sluit je ogen en ervaar gewoon. Laat al je gedachten gaan en ervaar en observeer als er iets te ervaren valt, als je iets opvalt, maar ook als er niets te ervaren valt of je niets opvalt. Energiewerk kan helpen bij stress, emotionele pijn, mentale zorgen, lichamelijke ongemakken, vage klachten en alle vormen van niet lekker in je vel zitten. Naast ontspanningsmassage en energiewerk maak ik eventueel gebruik van holistic pulsing (het ritmisch heen en weer wiegen van het lichaam om spanning los te laten) en magnesium (voor het ontspannen van de spieren).

Gedurende de hele behandeling voel ik intuïtief waar er behoefte naar is.

Magnesium behandeling


Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens. Net als bij de eerste twee, zuurstof en water, hebben we voortdurend magnesium nodig. We kunnen hiervan geen voorraad in ons lichaam aanleggen.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 30 tot 60% van de mensen niet eens de minimaal aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen krijgt. Een tekort kan gevolgen hebben en bijdragen aan allerlei kwalen en aandoeningen (zoals diabetes type 2, hart en vaatziekten en osteoporose). Maar ook bijvoorbeeld depressie en gebrek aan energie worden met een magnesiumtekort in verband gebracht.

Ik gebruik bij deze behandeling het magnesium van zechsal. Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. Het is dus zuiver en krachtig. Door de opname via de huid komt het direct waar het moet zijn, in onze cellen, spieren en botten.

Een belangrijke eigenschap van magnesium is ontspanning. Daar waar calcium zorgt voor het aanspannen van de spieren, zorgt magnesium voor het ontspannen. Maar ook bij het bestrijden van stress of om beter te slapen kan magnesium zeer behulpzaam zijn.

Hotstone – massage

U wordt gemasseerd m.b.v. basaltstenen. Deze stenen komen voort uit vulkanische actie. Ze blijven langer warm en geven hun minerale energie af op het lichaam. De basaltstenen werken erg ontspannend. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en de botten. Vermoeidheid en spanning worden hierdoor opgelost. Afvalstoffen worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. Kortom: deze massage heeft een reinigende en ontspannende werking.

Foto's

Praktijk Minke Berger | Praktijk voor de (zwangere) vrouw in het kort

Soort(en) massage

Bekkenmassage
Energetische massage
Healing
Hot Stone massage
Kindermassage
Lage rugpijn massage
Magnesium massage
Ontspanningsmassage
Ouderenmassage
Stoelmassage
Zwangerschapsmassage

's avonds geopend

Ja

In het weekend geopend

Ja

Werkzame personen

Vrouw

Onze locatie

Praktijk Minke Berger | Praktijk voor de (zwangere) vrouw


Voortsweg 204 B 7523 CK Enschede
053 234 0205 Klik om te bellen