Praktijk Karoena


Tempeliersweg 46 5076 AG Haaren
06 - 28518357 Klik om te bellen

In contact komen met jouw authenticiteit
Traumatische gebeurtenissen verwerken
Gewoontepatronen doorbreken

Over Praktijk Karoena

Ben jij op zoek naar begeleiding waarbij je werkelijk gezien wordt in wie je bent? Waarbij je – in een vertrouwde en veilige setting – kunt afdalen naar de diepere lagen in jezelf? Er aandacht is voor de wijsheid van je lichaam en ruimte voor je gevoel? Dan heeft praktijk Karoena jou iets te bieden.


Begeleiding
In 1999 startte ik (Marianne Pijnenborg) mijn eigen praktijk in klassiek homeopathie en massage. Het verlangen om massage te combineren met persoonlijke begeleiding kwam samen toen ik in 2003 startte met de Rebalancing opleiding. Het voelde als thuiskomen, op mijn lijf geschreven. Sindsdien heb ik me helemaal toegelegd op lichaamswerk, bewustwording, spiritualiteit en essentie. Mijn kennis over voeding, kruiden en natuurgeneeskunde zet ik soms nog in ter ondersteuning.

Missie

Mijn belangrijkste drijfveer is iets voor mijn medemens te willen betekenen. Je zou kunnen zeggen dat het met zingeving van mijn bestaan te maken heeft. Naarmate de praktijk zich verder ontwikkelde en ik steeds meer van mezelf ging ontdekken, werd het mij duidelijk op welke manier ik kan bijdragen. Ik wil een gids zijn voor mensen bij het aankijken van levensvraagstukken en begeleiden in het steeds meer doordringen tot de eigen kern. Het geeft me vervulling als iemand bij zijn oorspronkelijkheid komt en daar geluk en vrede ervaart. Daarbij gebruik ik alle kennis en levenservaring die ik tot nu toe in mijn leven heb opgedaan.

Voel je welkom om jouw ontdekkingsreisnaar jezelf aan te gaan!

Recensie cliënt Rebalancing
Ongeveer een jaar geleden ben ik bij Marianne gekomen na een doorverwijzing van een psycholoog. Ik had te maken met angst en depressieve gevoelens en was op zoek naar “wie ik wel was”. Emoties en gevoelens zaten vast en stond ik niet toe. Ik reageerde be- en veroordelend over mezelf. Hierdoor waren er nekklachten en ik had sowieso een strak en gespannen lichaam. Ik vergat adem te halen en mijn ademhaling verliep ook haperend. Veel last van vermoeidheid en weinig energie. Al met al zat ik duidelijk niet lekker in mijn vel en was erg naar binnen gericht.

Ik vind het in eerste instantie erg moeilijk om me over te geven aan de gevoelens van o.a. verdriet en angst die Marianne bij me teweegbrengt door op een respectvolle en liefdevolle manier me aan te raken. Dit gebeurt in een veilige en steeds meer vertrouwde omgeving wat voor mij erg belangrijk is.

In de loop van het jaar gebeurt er van alles met me; Het belangrijkste vind ik het terugvinden van mijn gevoel; weer kunnen genieten van allerlei zintuiglijke ervaringen; de aanraking door de wind, de zon, de geluiden in de natuur, de geuren van douche gel en het ontdekken van muziek die me diep raakt. Voor mij is het een bewustwordingsproces van hoe mijn lichaam voelt en dat dat oké is!
Ik kan en mag me op één dag blij, geïrriteerd en verdrietig voelen! Ik ben zachter geworden, niet alleen voor mezelf, maar ook voor anderen. Ik stel minder hoge eisen aan mezelf. Mijn geest en lichaam is beter in balans; voel me meer tevreden en ervaar meer innerlijke rust. Mijn lichaam gaat steeds meer ontspannen.
Ik richt me steeds meer naar buiten; ik zoek vormen op waarin ik me meer kan uiten zoals zingen in een koor, dansen en schrijven. Daarnaast vind ik het heerlijk om te gaan wandelen en yoga te doen.
En hoewel er confronterende en heftige sessies steeds geweest zijn, heb ik nu het gevoel dat ik steeds sterker wordt en dat het proces nog groeiende is.
Het “geraakt worden door aangeraakt te worden” met alles wat daarbij hoort, heeft mij gebracht tot waar ik nu ben; een vrouw die er mag zijn!

Foto's

Marianne Pijnenborg

Praktijk Karoena in het kort

Soort(en) massage

Cranio-sacraal behandeling
Energetische massage
Intuitieve massage
Ontspanningsmassage
Rebalancing
Voetreflexmassage

Werkzame personen

Vrouw

Artikelen

Trauma Healing

Ontstaan van trauma Trauma is het biologische antwoord van ons lichaam op een als levensbedreigend ervaren situatie. Het kan voortkomen uit belevenissen die voor ieder mens traumatiserend zijn, denk...

Onze locatie

Praktijk Karoena


Tempeliersweg 46 5076 AG Haaren
06 - 28518357 Klik om te bellen