De Zonnestraal


Bellefleurhof 6 4021 VB Maurik
0640428388 Klik om te bellen

Over De Zonnestraal

Praktijk de Zonnestraal Maurik

De Zonnestraal; een belangrijk begrip in mijn dagelijkse leven. Het staat voor licht, de warmte maar ook de energie die het met zich mee brengt. Samengevat; ‘het leven’. Zonder licht, warmte en energie kunnen mensen niet leven. Vanuit deze gedachte heb ik de naam voor mijn praktijk in Maurik gekozen.

Mijn visie op de huidige Complementaire Geneeskunst:

Lichaam en geest zijn één. Dus als er bij het één iets niet goed functioneert en je doet daar niets mee op de juiste manier, dan wordt het andere deel aangesproken en wordt men ziek.

Ik ga uit van het zelfhelend vermogen van de mens. Dat wil zeggen dat als je de klacht op een natuurlijke manier aan gaat pakken bij de bron, het lichaam zelf gaat nadenken en aan de slag gaat met helen.

De hedendaagse reguliere geneeskunst is alleen maar gericht op het bestrijden van klachten. Pilletje hier, pilletje daar.

Ik als Shiatsu therapeut zie het lichaam als een uniek ding wat heel goed kan nadenken. Dus met wat aangeboden hulp d.m.v. het masseren en behandelen van de meridianen kun je erg ver komen om de oorzaak van de klachten weg te werken. Niettemin blijf ik kritisch bij wat voor klachten er zijn. En wat ik zie en voel.

Er zijn natuurlijk altijd klachten die met de complementaire geneeskunst niet te behandelen zijn. Daar ben ik altijd alert op. Ondersteuning bieden in het reguliere proces kan altijd met Shiatsu. Mits de behandelende arts daar wat mee kan en de cliënt dat wil.

Hoe, waarom en waarmee behandel ik de cliënt als therapeut:

Ik ben Shiatsu Therapeut en behandel dus de cliënt d.m.v. de meridianen en de daarbij behorende drukpunten. 

Shiatsu is het Japanse woord voor vingerdruk. Bij deze massage- en behandelmethode wordt gebruik gemaakt van hand- en vingerdruk op specifieke plaatsen op het lichaam. Het uitgangspunt van een Shiatsu behandeling is het opheffen van energieblokkades, het laten stromen van verschillende energieën en het in balans brengen van het lichaam en de geest. Wanneer het lichaam op energetisch niveau in balans is, is dat het begin voor het lichamelijke en geestelijke welzijn. Een Shiatsu massage heeft een sterk preventieve werking en is zeer ontspannend. Wanneer Shiatsu op therapeutische basis wordt toegepast kunnen veel klachten worden behandeld.

In de Oosterse landen wordt deze vorm van massage en behandelen nog steeds met veel overgave en toewijding uitgevoerd. Zowel in de klinieken als in thuissituaties. In Nederland staat de Shiatsu massage- en behandelmethode nog in de kinderschoenen maar krijgt gelukkig steeds meer bekendheid. 

Mijn manier van Intake:

De cliënt krijgt bij het maken van een afspraak een intake formulier per email opgestuurd wat ik dan een paar dagen voor de afspraak graag terug wil hebben om door te nemen zodat ik daarmee alvast aan de slag kan gaan om te kijken waar het probleem zich huisvest.

Note:

Ik ben professioneel opgeleid maar daarmee geen arts. Ik kan geen ziektes genezen, maar wel ondersteuning geven waardoor het lichaam zelf aan de slag gaat en een beroep gaat doen op zijn zelfhelend vermogen.

De Zonnestraal in het kort

Soort(en) massage

Access Bars
Acupressuur
Breussmassage
Cupping
Dorn therapie en breuss massage
Energetische massage
Ontspanningsmassage
Reiki
Shiatsu
Stoelmassage
Stoelshiatsu
Zwangerschapsmassage

's avonds geopend

Ja

Werkzame personen

Vrouw

Onze locatie

De Zonnestraal


Bellefleurhof 6 4021 VB Maurik
0640428388 Klik om te bellen