sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
 • Klaverstraat 3
  7531 DM Enschede
 • 06-38257506
 • Website

Praktijk Minke Berger | Praktijk voor vrouw & kind

Van een ontspannende of kindermassage. Kijk op onze site voor meer informatie.

Kindermassage:

Kindermassage brengt kindDe basis gaat uit van universele energie. Alles heeft en is, energie: ieder mens, dier, plant, de aarde, de kosmos. Je lichaam is eigenlijk een netwerk van energiebanen en ieder orgaan heeft een eigen energiefrequentie. In het algemeen is ons energiesysteem in balans, maar door ziekte, allerlei prikkels of gebeurtenissen in ons leven kan een verstoring van de energiebalans ontstaan. Voordat problemen zich lichamelijk of geestelijk manifesteren zijn ze al in het energieveld waar te nemen in de vorm van verstoringen en blokkades.eren lichamelijk, geestelijk en emotioneel beter in balans. Daarom werkt massage goed bij kinderen met aandachtsstoornissen zoals ADHD, ADD en autisme. Daarnaast wordt er tegenwoordig veel verwacht van kinderen waardoor zij veel stress ervaren. De kinderen komen door de massage weer tot ontspanning.

De massage is volledig afgestemd op kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. De ouder/verzorger is hierbij altijd aanwezig. Spelenderwijs wordt er kennis gemaakt met massage. Daarna wordt in overleg met het kind gekozen om de rug, het gezicht, de buik, de benen en de voeten te masseren met olie.

Ontspanningsmassage:

U wordt gemasseerd met warme olie. De spieren worden hierbij soepel gemaakt, waardoor er een betere doorstroming van het bloed komt. Ook kunnen hiermee blokkades weggehaald worden. Hierdoor zult u meer energie krijgen. Tot slot kunt u door deze massage aan stress gerelateerde klachten voorkomen.

Energiewerk

Tijdens deze behandeling lig je op de massage tafel met kleding aan. Je hoeft verder niets te doen, behalve je open te stellen voor de universele energie. Ik voel met mijn handen je energieveld en kijk waar je wel en niet in balans bent. Door de energieblokkades schoon te maken en in beweging te brengen, wordt je zelfhelend vermogen gestimuleerd. Dit helpt om meer in balans te komen en meer te ontspannen.

Magnesium behandeling


Magnesium is de derde levensbehoefte van de mens. Net als bij de eerste twee, zuurstof en water, hebben we voortdurend magnesium nodig. We kunnen hiervan geen voorraad in ons lichaam aanleggen.

Uit internationaal onderzoek blijkt dat 30 tot 60% van de mensen niet eens de minimaal aanbevolen hoeveelheid magnesium binnen krijgt. Een tekort kan gevolgen hebben en bijdragen aan allerlei kwalen en aandoeningen (zoals diabetes type 2, hart en vaatziekten en osteoporose). Maar ook bijvoorbeeld depressie en gebrek aan energie worden met een magnesiumtekort in verband gebracht.

Ik gebruik bij deze behandeling het magnesium van zechsal. Zechsal gebruikt voor haar producten het natuurlijke magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. Het is dus zuiver en krachtig. Door de opname via de huid komt het direct waar het moet zijn, in onze cellen, spieren en botten.

Een belangrijke eigenschap van magnesium is ontspanning. Daar waar calcium zorgt voor het aanspannen van de spieren, zorgt magnesium voor het ontspannen. Maar ook bij het bestrijden van stress of om beter te slapen kan magnesium zeer behulpzaam zijn.

Hotstone – massage

U wordt gemasseerd m.b.v. basaltstenen. Deze stenen komen voort uit vulkanische actie. Ze blijven langer warm en geven hun minerale energie af op het lichaam. De basaltstenen werken erg ontspannend. De warmte van de stenen dringt diep door in de spieren en de botten. Vermoeidheid en spanning worden hierdoor opgelost. Afvalstoffen worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven. Kortom: deze massage heeft een reinigende en ontspannende werking.

Stoelmassage

Heeft u weinig tijd? Kom dan eens langs voor een stoelmassage. U zit op een speciale stoel. De massage kan over de kleding heen worden gegeven, maar met olie is ook mogelijk. Deze massage is gericht op de rug, schouders en nek. Even lekker ontspannen tijdens een drukke dag.


Foto's van Praktijk Minke Berger | Praktijk voor vrouw & kindPraktijk Minke Berger | Praktijk voor vrouw & kind in het kort

Massage aan huis:

Nee

's avonds geopend:

Ja

In het weekend geopend:

Ja

Massage op evenementen:

Nee

Soort(en) massage

 • Energetische massage
 • Hot Stone massage
 • kindermassage
 • Magnesium massage
 • Ontspanningsmassage
 • Stoelmassage

Werkzame personen

 • Vrouw