Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Kaart verbergen
  • Ruysdaalbaan 106 -253
    5613 DL Eindhoven

diep active & mindful

Tuina: 'Traditionele Chinese massage om je balans te herstellen' 

Tuina massage is een van de therapieën van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is te vergelijken met manuele therapie, daarom wordt het eveneens een Chinese medische massage genoemd. Een tuina behandeling kent een grote variëteit van verschillende massagetechnieken, daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van zeer effectieve mobilisatie en manipulatie technieken.  

De eerste geschriften van Tuina komen uit omstreeks 700 BC. De oude behandelvorm wordt tot op de dag van vandaag toegepast in China en het wordt in het Westen steeds populairder. Bij een Tuina massage wordt er onder andere gedrukt op specifieke punten van het lichaam. De energie in je lichaam (qi) wordt hierdoor gestimuleerd om weer vrij en gelijkmatig te stromen wat leidt tot een opheffing van blokkades. Dit positieve proces wat hiermee inngang is gezet kan nog dagen tot weken na de behandeling doorzettten.

Bovendien wordt Tuina ingezet bij de behandeling van tal van lichamelijke klachten en tevens bij mentale klachten. Het werkt zowel bij pijnklachten aan de rug, bij hoofdpijn en bij stressklachten. Ook is het effectief bij de behandeling van klachten aan de ledematen en gewrichten, zoals een frozen schoulder en bij knieblessures. Deze voorbeelden zijn slechts een kleine greep uit de omvangrijke lijst van aandoenigen waarop tuina therapie op ingezet kan worden.

Lees meer op mijn website: www.diep-active.nl


Foto's van diep active & mindfuldiep active & mindful in het kort

Massage aan huis:

Nee

's avonds geopend:

Nee

In het weekend geopend:

Nee

Massage op evenementen:

Nee

Soort(en) massage

  • Cupping
  • Ontspanningsmassage
  • ooracupunctuur
  • Tuina massage