Ayurveda praktijk Arjuna


Westerweg 14 Alkmaar 1815 DE Alkmaar
0629421492 Klik om te bellen

Over Ayurveda praktijk Arjuna

Valerie Fiteni, Ayurvedisch therapeut. De voedings- en leefstijladviezenmassages en detox behandelingen die ik geef zijn door de meeste zorgverzekeraars vergoed. www.ayurvedapraktijkarjuna.nl

Wat is Ayurveda?

Ayurveda is een zeer efficiënte, integrale geneeskunde, de oudste die de mensheid kent. Het benadert de mens vanuit het holistische uitgangspunt dat ziel, geest en lichaam een eenheid vormen en dat gezondheid en welzijn, sterk verband houden met de werking en de balans tussen de 5 elementen in ons systeem (ether, lucht, vuur, water en aarde).

Ayurveda wordt zowel preventief als curatief aangewend. Zo komen er in mijn praktijk mensen die op zoek zijn naar balans, ontspanning en reiniging en mensen met uiteenlopende gezondheidsklachten.

Ayurvedische massages en behandelingen met polsdiagnose en warme kruidenoliën.

De keuze van de olie(n) wordt bepaald aan de hand van een polsdiagnose en anamnese. U kunt in mijn praktijk terecht voor de volgende massages en behandelingen:

Abhyanga: massage van het hele lichaam (met voorafgaande polsdiagnose)

De abhyanga is de bekendste Ayurvedische massage. Hier wordt het hele lichaam, inclusief hoofd, gezicht, handen en voeten, uitgebreid gemasseerd met warme Ayurvedische geneeskrachtige (kruiden)oliën.

De abhyanga werkt reinigend, voedend, verjongend, rustgevend of juist vitaliserend. Het verbetert de bloedsomloop en verhoogt het immuunsysteem. Een heerlijke verwarmende massage om zich op de winter voor te bereiden.

De abhyanga: naast ontspanning voor welke klachten?

Voor onder andere burn-out, slapeloosheid, ADHD, reuma, rugklachten, spierziekten, vermoeidheidssyndroom,  spijsverteringsklachten, depressie en huidaandoeningen.

Shirobhyanga: Ayurvedische hoofdmassage met behandeling van marmapunten

De shirobhyanga is een heerlijke traditionele Ayurvedische hoofdmassage die niet alleen maar mentale rust geeft maar ook het lichaam ontstresst. Het is een zeer efficiënte massage bij nek-, schouder- en rugklachten.

Het vermindert mentale vermoeidheid en bevordert de concentratie en het helder denken. Het is ook rustgevend voor de ogen, verbetert de kwaliteit van het slapen en geeft energie. Uiteraard is de shirobhyanga bijzonder efficiënt bij migraine. Daarnaast voedt deze massage het haar en is ze heilzaam voor de hoofdhuid.

Tijdens de shirobhyanga werk ik met de marmapunten van het hoofd. Dit zijn vitale punten die verbonden zijn met uw organen, meridianen, chakra’s en weefsels. Zo worden de energieën van hoofd en lichaam in balans gebracht.

Shirodhara: een behandeling van hoofd en zintuigen

De Shirodhara is een Ayurvedische behandeling van het hoofd. Gedurende circa 45 minuten worden warme medicinale oliën op het voorhoofd gegoten. Het werkt zeer kalmerend voor de geest en de zintuigen.

Met de shirodhara wordt er een diepe rust en een verstilde geest bereikt. ?Net als de shirobhyanga is deze behandeling zeer doeltreffend bij mensen die grote mentale inspanningen moeten leveren, achter de computer werken, die last van bezorgdheid hebben, veel piekeren of die psychologische aandoeningen hebben. De behandeling begint met een massage van het hoofd, de nek, schouders en gezicht .

De shirodhara is zeer geschikt voor de volgende indicaties:

Burn out, mentale uitputting, geheugen- en concentratieproblemen, hoofdpijn, slapeloosheid, oog- en ooraandoeningen, hyperactiviteit, angsten en depressie.

Wat bieden wij nog meer?

Arjuna praktijk organiseert tevens enkele keren per jaar een retraite met Ayurvedische voeding, massages en detox behandelingen. Voor degenen die inzicht willen krijgen in wat Ayurveda is of die zich erin willen verdiepen, is het mogelijk een van de regelmatig gegeven workshops te volgen.

Meer informatie over andere Ayurvedische behandelingen:

http://www.ayurvedapraktijkarjuna.nl/massages/

Foto's

Ayurveda praktijk Arjuna in het kort

Soort(en) massage

Ayurvedische massages
Ayurvedische zintuigbehandeling: Netradhara (ogen, zicht), Nasya (neus, reukzintuig), Karnapurna (oren, gehoor).
Babymassage
Cursus
Handmassage
Indiase hoofdmassage
Integrale holistische massage
Massage therapie
Ontspanningsmassage
Stempelmassage
Voetmassage
Zwangerschapsmassage

's avonds geopend

Ja

Werkzame personen

Vrouw

Onze locatie

Ayurveda praktijk Arjuna


Westerweg 14 Alkmaar 1815 DE Alkmaar
0629421492 Klik om te bellen