Ayurveda in Praktijk


Tijmstraat 67 9408 AH Assen
0592-231563 Klik om te bellen

Over Ayurveda in Praktijk

Wat is de Ayurveda?

Ayurveda is een oude holistische geneeskunde die afkomstig is uit India. Het is niet alleen goed voor het genezen, maar ook voor het voorkomen van ziektes. Zowel preventie als genezing wordt met behulp van volledige natuurlijke producten mogelijk. Er was bij mij jarenlang behoefte om mezelf persoonlijk te ontwikkelen, dat heb ik gedaan. Ik heb verschillende dingen geprobeerd zoals yoga, reiki en intuïtieve ontwikkeling. Mijn interesses veranderden en ik voelde me niet meer fijn bij een reguliere baan. Ik begon steeds meer na te denken. Nadat mensen in mijn omgeving ziek werden, kwam ik bij de Ayurveda uit. Mijn praktijk zit in Assen. Vanuit hier geef ik behandelingen op afspraak.

Waarvoor kan je bij Ayurveda in Praktijk terecht?

Het is mogelijk om voor een consult langs te komen. Je krijgt dan een formulier thuisgestuurd, dat je zo volledig mogelijk mag invullen. Dat  formulier wordt dan besproken tijdens het eerste consult. Aan de hand daarvan en door middel van pols- en tongonderzoek, zoeken we samen naar een oplossing. Dit kan uitlopen op verschillende conclusies, zoals:

• Voedingsadvies
• Lifestyle advies
• Kruidenpreparaten voorbereiden
• Yoga en ademhalingsoefeningen
• Therapeutische Ayurveda massages
• Andere behandelingen

Massages spelen ook een grote rol binnen de Ayurveda. Een massage werkt ideaal om je gezondheid te versterken en een eventuele onbalans in je lichaam te corrigeren. De Abhyanga (lichaamsmassage) is de bekendste. Hierbij wordt gebruik gemaakt van veel warme en medicinale kruidenoliën. Verder worden er ook Ayurvedische behandelingen aangeboden bij mijn praktijk. Hieronder staan enkele voorbeelden.

  • Shirodhara, hierbij wordt er constant warme kruidenolie op het hoofd gegoten, dit helpt tegen onder andere psychische problemen, migraine, slaapstoornissen en depressiviteit.
  • Marmabehandeling, een drukpuntenbehandeling welke de energiebalans in het lichaam herstelt.
  • Nasya, dit is ook een kruidenbehandeling die niet alleen gericht is op ziekten met betrekking tot oor, oog en neus, maar ook mentale functies bevordert.

Waarom kies je voor Ayurveda in Praktijk?

Je kiest voor Ayurveda in Praktijk omdat er veel massages en behandelingen mogelijk zijn voor vele uiteenlopende ziekten. Er worden alleen maar natuurlijke producten gebruikt, wat beter is voor jouw huid en lichaam. Je bent altijd welkom op afspraak. Mijn praktijk is gevestigd in Drenthe. Je vindt deze in Assen, op een makkelijk bereikbare locatie. Graag zou ik je van je klachten af willen helpen. Heb je nog vragen over wat er mogelijk is, of weet je niet welke behandeling bij jou past? Bel dan gerust naar: 0592-231563.

Foto's

Padabhyanga (Ayurvedische voet en onderbeen massage)
Abhyanga (Traditionele Ayurvedische lichaamsmassage)
ShiroAbhyanga (Ayurvedische hoofdmassage)
Shirodhara (Ayurvedische behandeling van het hoofd)
Navarakizhi (reinigende lichaamsmassage met rijststempels en medicinale kruiden en/of oliën)

Ayurveda in Praktijk in het kort

Soort(en) massage

Abhyanga
Ayurveda
Ayurvedische massages
Indiase hoofdmassage
Indiase voetmassage
Marmabehandeling
Shirodhara

Werkzame personen

Vrouw

Onze locatie

Logo Ayurveda in Praktijk

Ayurveda in Praktijk

Ayurveda in Praktijk


Tijmstraat 67 9408 AH Assen
0592-231563 Klik om te bellen