sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Aromatherapie

Al eeuwen wordt massage gezien als een weldaad voor lichaam en geest. Met ons huidige leven wat steeds drukker is, wordt de belangstelling voor massage (even dat moment voor jezelf) ook steeds groter. Steeds meer mensen merken dat een massage goed is om zich los te maken van de dag en even te ontspannen. Wij combineren de weldaad van de massage met aromatherapie. Met behulp van etherische oliƫn brengen we uw lichaam en geest weer terug in balans. Energie gaat weer stromen en blokkades worden opgeheven.

Wat is aromatherapie?
Aromatherapie valt onder de holistische geneeswijze. Met behulp van etherische oliën, (oliën de veelal via waterdamp destilatie uit plantendelen verkregen wordt), worden lichaam en geest in balans gebracht. Hierdoor nemen lichamelijke klachten en emotionele problemen af.

In Frankrijk en een groot deel van West-Europa is aromatherapie reeds opgenomen in de reguliere geneeskunde. Het wordt gebruikt als antiseptisch, antiviraal, antischimmel en antibacterieel middel.

Vele ziekten komen voort uit een onbalans op emotioneel gebied. Denk hierbij aan factoren zoals stress, spanningen, burn-out, privé problemen enz. Als deze onbalans langere tijd aanhoudt, zal zich dat op den duur uiten in lichamelijke klachten.
Denk hierbij aan; hoofdpijn, maagpijn, vermoeidheid, slapeloosheid enz.
Wanneer er niet snel genoeg hulp wordt gezocht kunnen deze klachten zelfs chronisch worden.

Met behulp van aromatherapie kunnen wij deze klachten helpen te verminderen.

Hoe werkt aromatherapie?
Een aanraking op zich werkt al helend, in combinatie met de helende krachten van de etherische oliën wordt dit effect verder gestimuleerd. Wij maken onze massage oliën zelf, we gebruiken een basisolie en voegen daar etherische oliën aan toe. Deze olie verstopt de poriën niet, maar deze wordt opgenomen in de bloedbaan, waar het zijn werk doet.
Er zijn echter meer manieren op aromatherapie te gebruiken:

- Verdamping via een aromalamp of vernevelaar.
- In douche- en badproducten.
- In verzorgingsproducten, o.a. dag- en nachtcrème.
- In kompressen
- Stomen

Massage en verdampen wordt ook veel toegepast in verzorgings- en verpleeghuizen.

Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat aromatherapie effectief is bij tal van klachten. Hieronder vind u een aantal studies van gerenommeerde wetenschappers


1. Wilkinson (1996) rapporteert in een onderzoek onder 87 patiënten naar de veranderingen in kwaliteit van leven als gevolg van een massage (gedurende vier wekelijkse sessies) een daling van de pijn, meer ontspanning en betere coping met stress.

2. De essentiële oliën, gewonnen uit de zaden van zeven kruiden nl, Dille, Karwei, Koriander, Komijn, Zoete Venkel, Groene Anijs en Bergseseli, zijn onderzocht voor de antibacteriële activiteit tegen acht pathogene bacteriën, waardoor infecties in het menselijk lichaam ontstaan. Het is gebleken dat de olie van C. capticum (nl Karwei), zeer effectief is tegen alle geteste bacteriën.


De olie van Komijn en Dille gaf ook vergelijkbare resultaten. Deze oliën zijn even effectief of meer in vergelijking met standaard antibiotica, tegen een zeer lage concentratie.
Copyright 2002 John Wiley & Sons, Ltd

* Zes studies over aromatherapie-massage leidden in vijf gevallen tot daling van angstgevoelens.
* Wetenschappelijke onderzoeken over de werkzaamheid van aromatherapie zijn gepubliceerd in vooraanstaande bladen als,The New England journal of medicine en the Lancet.

Op March 11, 2010