Vroegtijdige behandeling hooikoorts zinvol

Het is nog hartje winter en niemand denkt nu al aan hooikoorts. Toch beginnen de eerste hooikoortspatiënten in de maand februari al klachten te ontwikkelen.

Hooikoorts is een allergische overgevoeligheid van het neusslijmvlies voor ingeademd stuifmeel (pollen) van grassen, granen, bloemen, (fruit)bloesems, struiken, bomen en kruiden. Deze allergenen veroorzaken een allergische ontsteking van het neusslijmvlies waardoor veel neusslijm wordt geproduceerd. Symptomen van hooikoorts zijn een loopneus, jeuk in en rond de neus, vaak niezen, een branderig gevoel in de keel, jeuk aan de tong en/of het gehemelte, benauwdheid, jeukende, branderige en tranende ogen, een vol gevoel in het hoofd, soms kriebelhoest en (extreme) vermoeidheid.

Hooikoorts wordt in het voorjaar veroorzaakt door het inademen van het stuifmeel van vroegbloeiende bloemen, bomen en struiken. Bloemen die al vroeg in het voorjaar bloeien zijn; Tulpen, Narcissen, Primula’s en Hyacinten. Bij vroegbloeiende bomen gaat het om de Hazelaar, Forsythia, Els, Berk, Iep, Beuk, Eik, Populier, Es en Wilg. Daarnaast zijn de struiken Vlier, Jasmijn, Liguster, Meidoorn en Hop beruchte allergenen.

Veel hooikoortspatiënten slikken antihistaminica. Het nadeel van het gebruik van antihistaminica is dat ze vaak bijwerkingen hebben en alleen symptomen verminderen. Met Bioresonantie wordt op een niet belastende manier getest of en voor welk stuifmeel iemand allergisch is. Wanneer er sprake is van hooikoorts laat Bioresonantie uitstekende resultaten zien bij de behandeling ervan. Voor mensen bij wie hooikoorts wordt veroorzaakt door het stuifmeel van vroegbloeiende bloemen, bomen of struiken is het uitermate zinvol op korte termijn de behandeling ervan te starten.

Op February 8, 2010