Verstoorde darmfunctie oorzaak uiteenlopende klachten

Het is alom bekend dat een “gezonde darm” voorwaarde is voor een goede gezondheid. Een gezonde darm houdt echter meer in dan alleen een probleemloze stoelgang.

In de darmen spelen zich processen af die invloed hebben op het hele lichaam. Naar schatting heeft één op de vijf Nederlanders last van een verstoorde darmfunctie. Bij het ontstaan van een verstoorde darmfunctie spelen stress, te weinig beweging en onze westerse voedingsgewoonte een grote rol. Bovendien zijn een verstoorde darmflora, parasitaire belastingen, darminfecties door bacteriën en schimmels (Candida), het gebruik van antibiotica en medicijnen, het achterblijven van voedingsresten, de vorming van darmslakken (afvalstoffen die aan de darmwand kleven), een verhoogde of verlaagde peristaltiek of een verslapping van de darmspier belangrijke ziekmakende factoren.

Wanneer er in de darmen een ongunstig milieu is ontstaan, leidt dit tot de vorming van gifstoffen. Deze gifstoffen komen via de darmwand in het bloed en de lymfe met als gevolg het ontstaan van klachten die ogenschijnlijk niets met het functioneren van de darmen te maken hebben en die derhalve ook niet als zodanig worden herkend. Te denken valt aan (chronische) vermoeidheid, huidproblemen, eczeem, allergieën, aandoeningen aan de luchtwegen, hoofdpijn, migraine, spier-, gewrichts- en chronische rugklachten, verstopping en diarree.

De oplossing voor of verlichting van voornoemde klachten ligt in een grondige darmsanering. Een doeltreffende behandelmethode bestaat uit behandelingen met Bioresonantie, gecombineerd met een drie weken te volgen darmsaneringsdieet en het gebruik van een van de best te verkrijgen supplementen. Met deze combinatie worden de darmen ontslakt, ontzuurd en geregenereerd. Deze behandelmethode is eveneens aan te raden bij functionele darmklachten als het prikkelbaar darmsyndroom, buikpijn zonder medische oorzaak, een spastische darm en een opgeblazen gevoel.

Op January 7, 2010