Artikel afbeelding

Japanse Facelift Massage

We laten u graag kennismaken met deze bijzondere massagevorm. De Japanse gezichtsmassage, ook wel Ko Bi Do genoemd, is veel meer dan zomaar een massage. Binnen de Japanse cultuur wordt het gezien als een traditionele kunst of een traditioneel ritueel.

De Japanse gezichtsmassage is al eeuwenoud en heeft zich door de tijd heen verder verfijnd. Diverse generaties van meesters in de massage hebben hier hun toevoegingen aan gegeven. Het is een unieke combinatie van het stimuleren van de meridianen (energiebanen) en de acupunten of tsubo’s (energiepunten) in het lichaam. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van drukpunttechnieken en technieken uit de lymfedrainage. Het doel hiervan is om de doorstroom van de levensenergie (Ki) te bevorderen.

Een ongehinderde doorstroom van Ki is nodig voor een goede gezondheid, waarbij lichaam en geest in balans zijn. Hoewel deze massage een ‘gezichtsmassage’ wordt genoemd, worden ook de nek en het hoofd behandeld.

Japanse gezichtsmassage voor ontspanning en om weer lichamelijk en geestelijk in evenwicht te komen door het behandelen van bepaalde meridianen en acupunten. De Japanse gezichtsmassage een heerlijke schoonheidsbehandeling met een huid verbeterende werking. De huid wordt na een aantal sessies steviger, soepeler en zachter. De Japanse gezichtsmassage wordt niet voor niets een ‘natuurlijke facelift’ genoemd.

De Japanse gezichtsmassage is een ander soort massage dan de westerse massage. De westerse massage richt zich primair op het direct inwerken op de spieren. De Japanse gezichtsmassage werkt ook in op de spieren. Daarnaast is het eveneens een energetische massage, gericht op de energie doorstroom in het lichaam. Daarom werkt de massage van de meridianen en acupunten in de nek, het gezicht en op het hoofd ook door op andere plekken in het lichaam. Je kunt de Japanse gezichtsmassage vergelijken met acupunctuur, alleen niet met naalden, maar met vingers.

Opbouw Japanse gezichtsmassage

  • Nekmassage
  • Gezichtsmassage
  • Energetische drukpuntenmassage
  • Lymfedrainage
  • Hoofdmassage

Een complete Japanse gezichtsmassage duurt ongeveer 45 minuten. Voor langdurige positieve gezondheidseffecten is het nodig om regelmatig een massage te ondergaan, maar nooit meer dan 1 keer per week. Doet men dat wel, dan kunnen er vlekken in het gezicht verschijnen.

Werking Japanse gezichtsmassage

Een Japanse gezichtsmassage begint met een nekmassage. Het doel hiervan is om de bloedcirculatie in het gezicht te bevorderen. Daarna verder met de gezichtsmassage, die als natuurlijke facelift dient. Vervolgens een energetische massage op de meridianen en acupunten. De volgende stap in de behandeling is het uitvoeren van lymfedrainage technieken. Het doel hiervan is om de afvoer van afvalstoffen en toxines uit het lichaam te bevorderen. Afsluitend met een hoofdmassage.

Op January 15, 2021