Artikel afbeelding

Open brief aan alle dappere ondernemers.

Open brief aan alle dappere ondernemers:

Beste mede-ondernemer,

Ik ben zo trots op je dat je de beslissing hebt genomen om ondernemer te worden. Er is moed voor nodig om onafhankelijk te zijn. Het was beslist geen gemakkelijke beslissing, maar ik ben er zeker van dat het bevrijdend aanvoelt. Ik voelde me tenminste zo toen ik vele jaren geleden mijn eigen bedrijf begon. En voor deze dappere beslissing, wil ik je feliciteren.

Er is zoveel dat ik met je wil delen. Er is zoveel waar ik je voor wil beschermen, vooral met betrekking tot je eigen gedachten ...

We hebben ervoor gekozen om onze eigen bedrijven te runnen om ons vrij te voelen. Financiële vrijheid, maar ook vrijheid om onze tijd door te brengen zoals we dat willen. In het begin vinden we echter vaak dat we harder werken dan in de 9 tot 5 banen. Je kan jezelf uitgeput voelen door het werk dat je al in je nieuwe onderneming hebt gedaan en je voelt je misschien wat onzeker omdat je nog geen resultaten ziet. 
Maar wees geduldig. Een bedrijf starten werkt precies zoals het opstarten van een vliegtuig. De grootste hoeveelheid brandstof is nodig om het van de grond te krijgen. Dan vliegt het als een vogel en heeft het veel minder energie nodig. Het voelt zeker van tijd tot tijd overweldigend. Maar niemand is in een dag piloot geworden. Als je vliegt, is er soms zoveel mist dat je de lucht niet kunt zien. En het is goed. Je moet je besturingssysteem vertrouwen. In zaken betekent het vertrouwen op je lef. En je zult altijd klaar moeten zijn voor de volgende zet.

En het is goed. Hoewel ik niet persoonlijk bij je kan zijn, wil ik je mijn ervaringen en kennis nog steeds met je delen. Ik wens je alle succes, meer dan je je kunt voorstellen. Voor jou, mijn vriend en voor de wereld, omdat onze wereld ondernemers zoals jij nodig heeft, die moedig zijn en klaar zijn om de kloof te dichten waar die is. Voor jou, die de beslissing heeft genomen om een verschil in deze wereld te gaan maken.

Dit is wat ik je graag mee wil geven:

Nummer 1: Ken je waarom. 
Je eerste bedrijf opbouwen is niet eenvoudig. Dat was niet voor mij en het was niet voor de miljoenen andere bedrijfseigenaren die hun onderneming begonnen, net als jij. Maar worstelingen maken deel uit van het spel. Niemand heeft ooit grootheid bereikt zonder enige moeite. Degenen die een hekel hebben aan worsteling, of bang zijn, eindigen met klagen, verliezen hun motivatie en stoppen ... en ... DAT ben jij niet! Als je jouw waarom weet, zal het overwinnen van obstakels gemakkelijker zijn. Waarom moet je je doelen bereiken?

Wanneer je een WAAROM hebt dat groter is dan jij, zal het de motivator zijn voor al jouw acties. Begin een dag met je WAAROM, visualiseer je succes en stel een doel voor vandaag op. Wees dankbaar voor elke vooruitgang, zelfs de kleinste, maar één die je in de goede richting leidt.

Nummer 2: Krijg duidelijkheid over wie je wilt helpen. 
Zakelijk gaat over het dienen van anderen. Je kunt echter niet iedereen van dienst zijn. Aan wie wil je je tijd en energie besteden? Kies goed, want je zult moeten gaan houden van en zorgen voor je klanten zoals je dat ook voor je gezin en vrienden doet. Anders zal het gaan voelen als werk en niet als roeping. En dat voelen jouw potentiële klanten ook.

Nummer 3: Doe niet alles alleen. 
Je kunt niet in alles een expert zijn. Zelfs als je denkt dat je geen geld hebt om andermans tijd en ervaring te kopen, zijn er andere mogelijkheden om dit toch te doen. En dat zou je moeten doen. Je kan met iemand gaan samenwerken; je kan diensten uitwisselen met andere ondernemers door aan te bieden waar je goed in bent, wat je niet leuk vindt of waar je niet van houdt. Zorg voor een mooi, goed en uitgebreid netwerk. Help elkaar om te ondernemen. Zoals een Chinees spreekwoord zegt: "Als je ver wilt gaan, ga dan niet alleen."

Nummer 4: Verkoop en speciale kennis zijn even belangrijk. 
Om zaken te doen, kennen wij, ondernemers, iets speciaals, iets meer diepgaand. Het is onze expertise of onze natuurlijke gave, die onze roeping werd. Maar we moeten ook het verkoopproces beheersen. Zo niet, dan blijven onze roeping, geschenken of expertise gewoon onze hobby's en geen beroep en zal ons bedrijf failliet gaan voordat het van start gaat. "Verkopen" is een vaardigheid als elke andere en zoals alle vaardigheden kan deze met oefening worden geleerd en beheerst. Met de juiste technieken en de juiste intentie wordt verkopen leuk en lonend.

Nummer 5: Geloof in jezelf. 
Geloven in jezelf is de sleutel. Als bedrijven falen, is dat meestal omdat hun eigenaren hun manier van denken niet onder de knie hebben. En ik wil niet dat dit met JOU gebeurt. Geloven in jezelf betekent veel dingen. Vertrouwend op je intuïtie. Je angsten overwinnen en je emoties en gevoelens onder de knie krijgen. Positieve houding hebben. Het is niet altijd gemakkelijk, maar het is noodzakelijk. Veel succesvolle mensen gebruiken affirmaties en andere vormen van neuroprogrammering. Het is ook goed om te erkennen wat je sterke punten zijn en wat je nog moet leren of mag gaan delegeren.

Nummer 6: Wees niet alleen. 
Ik vond dat een van de moeilijkste dingen van het zijn van een ondernemer is om alleen te zijn. Wanneer je voor iemand anders werkt, maak je deel uit van het team. Nu ben je alleen: je neemt alleen beslissingen, je worstelt alleen en geniet ook alleen van je succes. Maar menselijke wezens moeten verbonden zijn. Ja, dat zijn onze dierbaren: onze vrienden en familie. Maar het is niet hetzelfde. Ze begrijpen niet altijd wat we doormaken als ondernemer. Hoewel het belangrijk is om uw familie en vrienden te informeren over wat je doet om een afstand tussen hun en jezelf te voorkomen, is het vaak onmogelijk om hen om volledig begrip of advies te vragen. Voor deze dingen heeft u een community van bedrijfseigenaren nodig. Om te leren van degenen die zijn geweest waar je bent. Om je strijd te delen, vraag om ondersteuning maar deel ook je successen met de juiste mensen.

Ik kan wel blijven schrijven, maar het zou een te lange brief zijn als ik alles wilde zeggen wat je moet weten om succesvol te zijn in je bedrijf. Maar als je bij mij en andere gelijkgestemde mensen wilt blijven die besloten hebben om succes te behalen, laten we dan in contact blijven. Het is belangrijk om kennis en ervaring te delen, te leren van mensen die de stappen al hebben gezet die jij nog moet zetten.

Heel veel succes gewenst met het volgen van je hart, je droom en je passie.

Lieve groet, 
Pauline Trum – 17 jaar ondernemer in hart en nieren. 

Op February 27, 2020