Artikel afbeelding

Epiphora Ademtechniek & zelfgenezingsmethode

EPIPHORA ADEMTECHNIEK

Epiphora ademtechniek is een geneeskrachtige methode die twee keer per dag wordt toegepast.
Bij het opstaan en bij het ingaan van de nacht wordt de Epiphora techniek toegepast om het lichaam in de allerbeste positie te brengen. Zowel in de dag als in de nacht.

Een adem methode die iedereen kan uitvoeren. Na enige oefening kost het weinig kracht om door te zetten en voel je al resultaat.
De Epiphora ademtechniek wordt in rugligging beoefend.

De herstelkracht die door de ademtechniek ontstaat is echter groot, het geneesproces kan daardoor soms heftig verlopen. Om deze reden wordt deze Ademtechniek in 3-4 sessies aangeleerd in aanwezigheid van de ademcoach en laten we de Epiphora Ademtechniek niet volledig zien op het internet.

Achtergrondinformatie Epiphora Ademmethode:

Epiphora ademen is een nieuwe ademtechniek met elementen uit Holotropic Breath Work, Haptonomie, Fysio/manuele therapie, transpersoonlijke psychologie. Epiphora ademen is ontwikkeld in Personal Tuning Therapie (2010) door H.A.G. Timmerman en is een mooie techniek bij het herstellen van vele vormen van spanning in je lijf.

Epiphora ademen is een kortdurende ademtechniek (10 minuten), altijd gevolgd door minimaal 5 minuten rust. De techniek wordt dagelijks toegepast bij het opstaan en bij het ingaan van de nacht. Ook tussendoor tijdens adempauzes is het zeer effectief.

Toepassing

In Epiphora ademen wordt het Vegetatieve Systeem op een specifieke manier beïnvloed, met als gevolg het beëindigen van langdurige verkrampingen van de bloedvaten. Bij het Epiphora ademen wordt een specifieke nek/hoofdhouding (‘Epiphora-poort’) toegepast, wat noodzakelijk blijkt te zijn voor voldoende en aanhoudende biologische krachtontwikkeling na langdurende verstoringen.

Tranenvocht

De combinatie van het openhouden van de ‘Epiphora-poort’ én de Epiphora ademtechniek brengt herstelkracht op gang die de kracht heeft om bijvoorbeeld het Fibromyalgie Syndroom afdoende te behandelen en leefbaarder te maken. Epiphora ademen wordt door vele beoefenaren als verlichtend en genezend ervaren. Heel specifiek daarbij is het ontstaan van traanvocht tijdens de overgang van verkramping naar herstel.

Herken jij de volgende onderstaande kenmerken?

  • Drukkend gevoel op hoofd
  • Pijnlijke hoofdhuid en haarwortels
  • Wazig zien
  • Koud in je lijf; handen/voeten
  • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)
  • Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS)
  • Hoge ademhaling
  • Migraine

Meer info op: https://www.praktijkvanuithethart.nl/index.php/epiphora-adem-methode/

Praktijk vanuit het hart

Steenwijk

Sessie boeken? Kijk dan op https://www.praktijkvanuithethart.nl of bel 06 40 22 38 41

Op January 30, 2020