Artikel afbeelding

Pitjit of Indonesische Massage

Indonesische massage; Pitjit

Wat is een Pitjit, wel het is zeker een pittige massage, al meer dan duizend jaar past men deze vorm toe in gezinnen op elkaar, kleinde kinderen die al heel vroeg kennis maakten met Pitjit vanwege dat zij over de rug van papa moesten lopen, werden zij al vroeg vertrouwd met het verminderen van spierpijn of rugklachten, zo word het al jaren doorgegeven van ouder op kind. Maak kennis met deze bijzondere manier van masseren.Deze Indonesische massage is een zeer intensieve manier van masseren. Pitjit is in de eerste instantie masseren met gevoel, dus werken met je hart.

Het doel is uiteindelijk geest en lichaam in balans te krijgen. U kunt een zeer stevige massage verwachten met veel dieptewerking. Dit werkt goed op spierknopen en vast zittende spieren.

Deze pittige massage kan naar eigen wens worden uitgevoerd in een snel of een wat relaxter tempo , bij IbuPitjit Julia ontvangt u de massage iets relaxter met afwisselend snelle grepen.

Kerok

Een onderdeel van de pitjit is kerok, in overleg wordt dit toegepast bij blokkades.

Er wordt met een kopermuntje over de huid geschraapt of met een steen, in China en andere landen noemt men dit guasha.

Er kunnen (meestal) rode strepen ontstaan op de huid, dit ziet er heftig uit maar is heel normaal bij kerok, na een dag of 4 verdwijnt die vanzelf.

Kerok geeft verlichting en het lymfesysteem wordt geactiveerd waardoor er meer weerstand wordt opgebouwd. Ook is kerok goed bij beginnende verkoudheid;

In Indonesie spreekt men van "Masuk Angin " de wind (verkoudheid) verdwijnt uit het lijf na kerok .

Bij de kerok gebruikt men een speciale olie uit Indonesie ; Kajih putih, deze balsem geeft verlichting bij klachten en werkt desinfecterend bij het schrapen van de huid.

Gosoh

Na de Kerok wordt de huid nog stevig met warme kompressen gewreven over de aangedane plekken, waardoor uw spieren nog meer zullen ontspannen.

.

Op June 3, 2019