Artikel afbeelding

Massage bij Fibromyalgie

Fybromassage-Therapie

Fybromassage is niet vergelijkbaar met technieken die gebruikt worden in de ontspannings- en/of klassieke massage. Deze vormen van massage kunnen bij Fibromyalgie patiënten uiterst pijnlijk zijn.
Fibromyalgie

Fibromyalgie wordt in de volksmond ook wel weke-delen reuma genoemd. Het is een aandoening die nog niet heel bekend is, vaak niet erkend wordt en laat wordt vastgesteld, met alle problemen van dien. Het is niet bekend wat de oorzaak is van het krijgen van Fibro. De aandoening komt voornamelijk voor bij vrouwen, maar kan ook voorkomen bij kinderen, tieners, mannen en ouderen. Fibromyalgie gaat gepaard met spierpijn, spierstijfheid en pijn in gewrichtsaanhechtingen en pezen. Naast lichamelijke klachten hebben mensen met fibromyalgie vaak vermoeidheidsklachten, slaapstoornissen, geheugen en concentratiestoornissen, angsten, depressie en soms ook migraine. Dit is nog maar een kleine greep van alle symptomen waar iemand last van kan hebben. Fybromassage Therapie

Bij Fybromassage Therapie werken we met zogeheten tenderpoints en richten we ons op meer dan alleen de spieren. De massage therapie heeft tevens een gunstig effect op het slaappatroon. De Fybromassage Therapie is een massagevorm welke stress en pijn verminderd. De behandeling is volledig afgestemd op de gevoelige plaatsen (tenderpoints) op het lichaam en richt zich daarnaast op de gebieden welke specifiek worden aangegeven.
Massagevormen

Er zijn 3 vormen van Fybromassage. Het uiteindelijke behandelplan en of de gekozen massagemethode wordt toegespitst op de aanwezige klachten. Dat kan 1 van onderstaande zijn, misschien 2, of een combinatie van alles samen.
  • Massage ter bevordering van de slaap (ontspannend)
  • Massage voor pijnklachten
  • Hoofdpijn
Hoe werkt de behandeling?

Fybromassage Therapie is een therapeutische massage en de beste effecten worden behaald als er wordt gestart met een reeks van korte behandelingen. Afhankelijk van de klachten en de gekozen massagevorm. Zo kan pijnbehandeling 10 min a een kwartier duren en de massage ter bevordering van de slaap al snel 30 of 45 minuten. Vaak zal er echter een combinatie van de verschillende massagevormen gegeven worden, maar zal er begonnen worden met een korte massageduur. Na een aantal behandelingen kan het volstaan om nog eens in de maand een herhaal-massage te doen. Indien je interesse hebt in wat fybromassage voor jou kan doen, neem dan contact met me op.

Op April 18, 2018