Artikel afbeelding

Cupping massage

Het is belangrijk om, als masseur of therapeut, je altijd verder te ontwikkelen. Daarom heb ik de cursus cupping gevolgd en wat een krachtige methode is dat. Ik vind cupping een mooie aanvulling op al mijn andere massage technieken.

Wat is Cupping Massage?

Cupping is een massagetechniek met speciale glazen of siliconen bokaaltjes die vacuüm op de huid worden aangebracht. Gifstoffen en spierkrampen worden met deze massage techniek vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak getrokken. De huid en de spieren raken door cupping goed doorbloed. Het lichaam kan hierdoor eenvoudig de afvalstoffen verwijderen en een algehele ontspanning wordt ervaren.

Cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar een plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën.

Hoe werkt Cupping Massage?

Eerst wordt het lichaam in gemasseerd met massageolie, waarna er cups aangebracht worden op strategische plaatsen. Onder de cups treedt een zeer sterke doorbloeding op. De cups kunnen ook over het lichaam worden bewogen, wat een zeer diepgaand en krachtige uitwerking geeft.Spieren en huid raken goed doorbloed en worden daardoor gevoed en ontdaan van afvalstoffen. Tegelijk wordt de emotie, die bij de drukpunten hoort, ook los getrild. Hierdoor wordt een algehele ontspanning bereikt.

Voor wie is Cupping Massage geschikt?

Cupping massage is geschikt voor iedereen die last heeft van: spier- en gewrichtspijn, schouderklachten (o.a frozen shoulder), psoriasis, nek- en rugpijn, cellulitis, fybromyalgieklachten, hoofdpijn en migraine, spijsverteringsklachten, slaapproblemen en stress.

Op February 20, 2018