Preventieve wellness met ontspanningsmassages

'Gezondheidszorg' wordt meestal geassocieerd met 'genezing'. Tegenwoordig ligt de nadruk vaker op preventie, het voorkómen van kwalen, bijvoorbeeld door goede beweging en gezonde voeding.

Dat ook rust en ontspanning een preventieve werking hebben, begint nu langzaam door te dringen. De term 'preventieve wellness' begint steeds bekender te worden. Een mooie vorm van preventieve wellness is een ontspanningsmassage.

Een ontspanningsmassage is een rustige massage met een kalmerende en rustgevende werking voor lichaam en geest. Het ontspant de spieren, bevordert de doorbloeding en verbetert de stofwisseling. Het heeft een aantal positieve fysiologische en biochemische effecten, zoals het dalen van de bloeddruk, de hartslagfrequentie en het cortisolniveau. Bovendien is er een toename van het oxytocineniveau (het zogenaamde knuffelhormoon).

Stress is voor veel mensen een groot probleem met veel negatieve effecten. Er is tegenwoordig weinig tijd meer voor echte ontspanning en we geven vaak te weinig aandacht aan de signalen van ons lichaam. Onze lichaamsbalans wordt daardoor verstoord. Een verstoorde lichaamsbalans brengt fysieke en psychische klachten met zich mee, wat zich vaak uit in verhoogde spierspanningen.

Wellness door ontspanning is gericht op rust en geestelijk welzijn. Zo kan een regelmatige simpele ontspanningsmassage een groot gezondheidsvoordeel hebben, alleen al door het anti-stress effect.

Wat voor veel mensen ook een fijne anti-stress behandeling is, is de combinatie van een gezichtsmassage met afsluitend een voetmassage.

Hoe dan ook een ontspanningsmassage is een perfecte manier om bij stress te ontspannen. Het heet niet voor niets een ontspanningsmassage.

Op January 19, 2018