Artikel afbeelding

Hello Spring- Goodbye Winter!

De dagen worden langer en de nachten korter, de Lente komt eraan, tijd om je kledingkast op te ruimen en alle winterkleding weer in dozen te stoppen. De lente is een perfecte tijd om je lichaam te reinigen en klaar te maken voor het blootstellen aan de vitamine D.

Omdat ons lichaam als een miniatuurversie van de natuur kan worden gezien, veranderd er ook wat voor ons. In de natuur zie je de eerste sneeuwklokjes en krokussen bloeien nadat deze onder de grond de koude winter hebben doorgebracht.

detox/reiniging en het achterlaten van de koude/donkere winter, alsof we onze winter"vacht"uitwringen en door middel van schouder openeningen de nieuwe maand en het seizoen verwelkomen.

Wat voor nieuwe uitdagingen en avonturen ga je tegemoet deze Lente? Welke nieuwe recepten ga je uitproberen. Hieronder een idee voor een heerlijke vergetarische salade vol groene groentes en vitamines;

Groene lente salade, lekker als lunch of diner:

Benodigdheden :

* groene paprika

* doperwten (liefste vers als al te vergrijgen in maart, misschien wachten tot Mei) kan ook tuinbonen gebruiken

* biologische coussous

* koriander, platte selderij, knoflook en rode ui

* advocado

* groene bladsla, gemend met rucola

* wilde of babyspinazie

* courgette

* cashew noten

Dressing:

- limoen, peper,zout,verse munt en biologische yoghurt

Voor de couscous : puree de koriander, platte selderij met knoflook,peper en beetje zout & olijfolie tot een smeuiige olie pasta,meng deze door de couscous. Voeg als laatste de dopertwen of tuinerwten toe. De groene couscous is klaar.

Salade :

meng de salade met paprika, courgette, spinazie & rode uit en leg er boven op : de advocado en garneer met ongezouten cashewnoten.

serveer de couscous op een mooie schaal met de salade er los bij en de dressing apart.

Hello Spring - Goodbye winter!

Smakelijk eten,

Zonnige groet,

Op March 18, 2017