Artikel afbeelding

Vrij stromen van energie

Als energie vrij door je lichaam stroomt is dat het beste voor je welzijn. Het lichaam werkt als een opslag voor ons, het vangt veel op in de vorm van spanning. Dit is te zien en te voelen aan de huid, spieren, botten en gewrichten, eigenlijk aan het hele lichaam in meer of mindere mate.

Door te veel spanning op te slaan, met een blokkade tot gevolg, kan energie niet meer vrij stromen door dat punt.. Ook o.a. bloed, voedingsstoffen, en afvalstoffen kunnen er niet meer goed langs met pijn, vermoeidheid en krachtverlies tot gevolg. Blokkades zijn vaak te herkennen aan stijve spieren, knopen, een strakke huid en pijnlijke gewrichten.

Je kunt op verschillende manieren een blokkade krijgen. Denk aan (emotionele) stress, de gevolgen van een ongeval, een verkeerde (herhalende) beweging of houding. Per situatie is het weer anders maar in de meeste gevallen probeert het lichaam het zelf op te lossen. In sommige gevallen blijven de klachten of worden ze erger, dan moet je dus zelf aan de slag. Dit kan op veel manieren, zoals sport, goede voeding, therapie, bewust worden van de oorzaak en de werking die dat heeft op je lichaam.

Er zijn talloze klachten te noemen die heel goed te behandelen zijn als je weet wat de oorzaak is en waar die zich in het lichaam manifesteert. Een professional kan je helpen met het oplossen van opgeslagen spanning en door daarmee bezig te zijn ook je lichaamsbewustzijn verhogen.

Op December 4, 2016