Artikel afbeelding

Hoe kan massage helpen bij Ischias?

Ischias is een klacht die kan ontstaan in de bil, de achterkant van je been of de onderrug. Een combinatie van deze genoemden kan ook het geval zijn. Het heeft alles te maken met de zenuw die in deze gebieden loopt. Deze ischias zenuw wordt ook wel de langste zenuw van het lichaam genoemd.

Gelukkig is het mogelijk om ischias te behandelen zodat je er dus niet mee rond hoeft te blijven lopen. Wanneer je een bezoek brengt aan een specialist, zal deze eerst met je in gesprek gaan om de klachten te analyseren. Vervolgens zal gekeken worden naar de onderliggende oorzaken die aan dit probleem ten grondslag liggen. Dit is cruciaal voor de behandelmogelijkheden.

Wat voor de behandeling van ischias wel bij alle behandelingen hetzelfde is, is dat de behandeling zich richt op de plek van irritatie. Deze plekken zijn vaak de eerder genoemde plekken als de bil, achterkant van je been en de onderrug.

Maar wanneer ga je nou over tot actie, wanneer vind je de pijn genoeg en ga je naar de huisarts?

Er zijn een aantal klachten te noemen die de doorslag kunnen geven, te denken valt aan:

  • minder kracht in de benen
  • een langdurige, verstijfde houding in de onderrug
  • verdoofd gevoel in je been
  • hevige pijnscheuten in je bil, been of onderrug
  • tintelingen in je been
  • branderig en/of doof gevoel in je been

Wanneer een of meerdere van de bovenstaande klachten in hoedanigheid toenemen is het tijd om naar de huisarts te gaan.

Hoe kun je van ischias afkomen?

Dit ligt uiteraard aan de klachten die bij jou optreden met de daaraan verbonden oorzaak. Je spreekt dus van behandeling op maat. Echter geldt voor de meeste mensen met Ischias dat een massage veel verlichting kan bieden.

Bij een massage worden de spieren soepel gemaakt, wat ten gunste komt voor Ischias klachten. Daarnaast is een voordeel van een massage dat je specifieke gebieden kunt aanpakken. Ischias kan op verschillende gebieden aanwezig zijn dus een masseur kan hierin veel betekenen.

Naast massage is veel beweging en een goede (bewuste) lichaamshouding van groot belang.

Op February 20, 2015