Artikel afbeelding

Sportmassage preventief, ter voorkoming van blessures

U denkt misschien pas na over een blessure, wanneer u er eentje opgelopen heeft. Maar wist u dat een sportmasseur uw spieren preventief kan masseren, wat de kans op een blessure verkleint en de sportprestaties verhoogt?

Sportmassage is een manier om voor en na een sportprestatie het herstel van de spieren te bevorderen. Naast een goede warming-up is een pre-activiteitsmassage een goede voorbereiding op een prestatie. Net zoals, naast de cooling-down, een post-activiteitsmassage.

Sportmassage om het herstel van spieren te bevorderen

Vaak blijven we met spierpijnklachten en blessures onnodig en te lang doorlopen. Hoe klein een blessure of klacht ook lijkt, hij kan spieren, pezen en gewrichten beschadigen, waardoor de klachten verergeren. Vermoeidheid, stijfheid en pijn kunnen u dan belemmeren bij sport en werk. Sportmassage wordt gegeven aan de gezonde sportbeoefenaar om de lichamelijke conditie te bestendigen, te verbeteren en/of eventuele nadelige gevolgen van de sport als vermoeidheid, spierpijn en blessures zoveel mogelijk te voorkomen: de circulatie van het lymfestelsel verbetert, en de verwijdering van afvalstoffen, zoals melkzuurbacteriën, versnelt.

Op July 11, 2013