Artikel afbeelding

Wat is ontspanningsmassage?

De oude Egyptenaren, Grieken en Romeinen pasten massages toe om gezond te blijven of de gezondheid te herstellen, maar ook ter ontspanning. In India, China en Japan is massage niet weg te denken uit de traditionele geneeskunde en er zijn aanwijzingen dat massage in China al tweeduizend jaar voor het begin van onze jaartelling werd toegepast.

Voor wie is ontspanningsmassage bedoeld?

Voelt u zich wel eens uitgeblust of vermoeid? Heeft u last van verkrampte en pijnlijke spieren na een zware werkweek? Dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Ook als u verder prima in uw vel zit, kan een massage erg prettig zijn. Massage is kortom geschikt voor iedereen die zichzelf goed wil (laten) verzorgen en zijn/haar lichaam zo lang mogelijk in optimale conditie wil houden. Waarom zou u uzelf onthouden, wat u uw auto wel gunt? Uw auto is vervangbaar, uw lichaam niet.

Wat doet een ontspanningsmassage met u?

Verbetering van de bloed- en lymfedoorstroming, wat zorgt voor een betere warmteregulatie, de afvoer van overmatig vocht en afvalstoffen en de aanvoer van voedingsstoffen, een stimulering van de stofwisseling en een verbetering van de spijsvertering. Een (gehele) lichaamsmassage geeft soepele spieren, pezen en gewrichten, warmte, een prettig gevoel en hernieuwde vitaliteit. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. 'spanningshoofdpijn', chronische vermoeidheid, stijve nek en rug, slaapproblemen) worden verzacht. Ontspanningsmassage is (preventief) onderhoud voor uw lichaam.

Op July 11, 2013