Natuurbeleving als massage van de ziel

Massage, als onderdeel van de holistische geneeskunst, kent vele facetten. Soms kun je een idee "masseren" in het hoofd van een ander. Massage werkt op de emoties door, en lijkt fysiek gericht te zijn, maar er is meer. Iedere aanraking is een aanraking van jouw energie waarin je de ander uitnodigt in zijn of haar kracht te staan. Daarvoor is het noodzakelijk dat je je eigen kracht, op ziels-, mentaal en fysiek niveau onderhoudt en steeds weer oplaad. De natuur is daarvoor de uitgelezen bron.

Als we geen contact meer maken met (onze) natuur, leven we dan wel optimaal?

Voor mij is de verbinding met de natuur een basisvoorwaarde voor genezing en versterking. Door contact met de natuur, wordt jouw natuur geraakt. Door het langdurig gebruik van computers, mobieltjes en andere apparatuur, het verblijf in fabrieken en kantooromgevingen en het eten van massavoeding vraag ik me wel eens af of we niet te ver van ons werkelijke pad zijn afgeraakt...

Lopen door een bos is “the magic of the kingdom of the forest” binnen treden. Een boom oordeelt niet als jij haar omarmt of om probeert te duwen. Ze leeft haar leven. Ze reikt uit naar de hemel, met haar wortels in de aarde. Boeddha bereikte verlichting zittend tegen een boom.

Waar draait het werkelijk om in jouw bestaan?

Er zijn verschillende manieren om dat contact met de Bron, met de natuur, jouw natuur weer te herstellen en op te poetsen.
Een Vision Quest is een oud indiaanse rite, een inwijding eigenlijk. Het brengt je in dieper contact met je Levensenergie en Levensdoel en helpt je met antwoorden op de diepere vragen die in je leven.

Los van de routine, stress en straling van de alledaagse werkelijkheid maak je contact met de natuur en daarmee ook met jouw eigen natuur.

Op een mooie plek bereid jeje voor om weer bij ons zelf te komen. Daarna ben je drie dagen met jezelf. Na deze intense ervaring kun je je voorstellen dat je wat tijd nodig hebt om alles wat je hebt meegemaakt te integreren.

Maak je diep contact met de elementen?

Een zweethut is een ritueel van reiniging en loutering dat al eeuwen door de indianen wordt beleden. Een zweethut is een plek om oude pijn, emoties en vastgeroeste gedachtes echt los te laten door ze uit je cellen te zweten en je te weer opnieuw te vullen door je te openen voor de heilige krachten van water, vuur, lucht en aarde.

De zweethutceremonie is een viering van het leven en de zweethut is de plek waar we in het tijdloze nu plaats nemen en ons dagelijkse zelf even wat minder op de voorgrond zetten. Vuur, samenzijn en samenzang, meditatie en overgave zal zijn helende effect ook op jou hebben.

De natuur kent vier seizoenen met ieder hun symbolische betekenis. Een verbinding met de seizoenen en elementen beleef je en maakt je sterker.

Zo is, naast een wandeling door bos en dal, er veel mogelijk om zo sterk mogelijk, en gevoed en in contact met de nattur jezelf en anderen weer meer helende energie te geven bij iedere aanraking van jouw massage!

Op May 23, 2013