Cranio Sacraal

Cranio Sacraal Therapie is een zachte lichaamstherapie waarbij ik naar het lichaam “luister”. Ik doe dit aan de hand van een aantal technieken waarbij er een beroep gedaan wordt op het geheugen van de lichaamscellen van de cliënt.

Lichaamsweefsel beweegt en binnen de bewegingen, die volgbaar zijn, zijn er verschillen merkbaar. Het zijn deze bewegingen die ik beluister.

Vervolgens moedig ik, door de bewegingen te volgen, het lichaamsweefsel aan om zo vrij mogelijk te bewegen.
Hierdoor wordt het lichaamseigen herstelvermogen geoptimaliseerd.

Behandeling

Als cliënt mag je de kleding aanhouden, lekker zittende kleding is de aanbeveling. Alle sieraden zoveel mogelijk uit/af, schoenen en eventuele riem ook.

Indien mogelijk ligt de cliënt op de rug.

Gedurende de cranio sacraal therapiebehandeling mag de cliënt de ogen dichthouden en zich ontspannen.


Wat kunt u ervaren met Cranio Sacraal Therapie

Veel cliënten ervaren de behandeling als ontspanning waarbij het vaak lukt om het-hier-en-nu waar te nemen.

De cliënt kan tijdens de behandeling in slaap vallen Cranio Sacraal Therapie ziet dit als een kans voor het lichaamsweefsel om herstellingswerk te doen en zal het lichaamsweefsel hierin stimuleren.

Soms kan de cliënt zich tijdens de behandeling emotioneel voelen. Dit kan zich in alle emoties vertalen; van lachen tot huilen tot woedeaanvallen.

Cranio Sacraal Therapie ziet deze emotionele uitingen als verlate lichaamsweefselreacties. Wanneer het lichaamsweefsel niet eerder in staat is geweest om te reageren, is het mogelijk dat het lichaamsweefsel de bijbehorende emotie opslaat.

Door de therapie herinnert het lichaamsweefsel zich deze emotie en wordt het zelfs uitgenodigd om uiting te geven aan deze emotie.

Op February 15, 2011