Artikel afbeelding

Zomaar een verhaal over massage

Hoewel massage al heel oud is is het eigenlijk een heel moderne manier om aandacht te schenken aan je gezondheid en je welbevinden.

Het mooie van massage is dat een ander iets voor je doet, zelf hoef je even niets, bovendien kun je datgene wat die ander voor je doet direct ervaren. Dat is in onze maatschappij bijna een unicum te noemen. Het lijkt een beetje op in een goed restaurant zitten en de eigenaar/kok komt je persoonlijk zijn culinaire prestaties aanbieden. Het smaakt heerlijk!

Aandacht voor jezelf, jezelf serieus nemen is maatschappelijk gezien behoorlijk onopgevoed.

Druk… druk… druk… jezelf voorbij lopen is voor velen . . . bijna normaal.

Klachten ontstaan voor 90% uit overbelasting en daar vervolgens geen aandacht aan schenken.

Overbelasting vanuit hoge werkdruk heeft een grote impact op je lichaam. Massage geeft je fysiek even een nieuw standpunt en dat nieuwe standpunt kan weer leiden tot een vernieuwende kijk op jezelf en de en drukte van alledag.

Een andere vorm van overbelasting is langdurig zitten, bijvoorbeeld in een auto, vliegtuig of achter een bureau. Dit kan leiden tot forse klachten aan nek-schouders en armen maar ook heupen en lage rug.

Een ervaren masseur kan hier direct verlichting brengen en tevens advies geven hoe om te gaan met langdurig zitten. Daarnaast kan hij je adviseren hoe je jezelf thuis op eenvoudige wijze kan verzorgen om herstel te bevorderen. Je leert spelenderwijs signalen van je lijf serieus te nemen en de bijbehorende verzorging toe te passen.

Wat gebeurt er tijdens een massagebehandeling:

Een spel tussen masseur en cliënt, een vaak onuitgesproken spel van vraag en antwoord. De masseur kan als zijn talent daartoe ontwikkeld is waarnemen waar de cliënt behoefte aan heeft en welk deel van het lichaam op dat specifieke moment aandacht vraagt. Hij begrijpt de verbanden tussen overbelaste spieren en pijnklachten. Hij weet van de behandeling een afgerond geheel te maken.

Ik ben enthousiast over massage en zou het leuk vinden als je reageert op de onderstaande statement:

Massage kan voor een mens fundamenteel bijdragen in het bevorderen van zijn fitheid, zelfstandigheid, creativiteit en vrolijkheid. Massage verdient daarmee een plek binnen de (geestelijke) gezondheidszorg, zowel voor het behandelen als voor het voorkomen van klachten.

Wordt massage een normaal cultuurgoed dan kunnen grote besparingen gerealiseerd worden, zowel voor ondernemingen specifiek als de maatschappij in het algemeen.

Massage kan daarmee een grote impuls betekenen richting duurzaamheid en innovatie.

Op June 24, 2010