Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

Complementaire zorg bij Kanker

Waarom complementair bij kanker? Het aantal mensen met de diagnose kanker stijgt helaas elk jaar. De ziekte en de behandelingen hebben veel gevolgen, zowel fysiek, emotioneel als psychisch, daar willen we tijdens de Massage-ComplementairVakbeurs op 17 en 18 maart bij stil staan. Veelvoorkomende problemen zijn: angst, vermoeidheid, stress, somberheid en het omgaan met de blijvende ...

Lees meer >>

Op 1 februari 2017

Hoofdpijn na een ontspannende massage

Kent u dat? Na een heerlijke ontspannende massage krijgt u last van hoofdpijn. U bent niet de enige die dat heeft! Hoofdpijn na een massage is heel normaal. De hoofdpijn is een signaal van het lichaam dat er door de massage bepaalde processen in werking zijn gesteld. Uw lichaam geeft simpel weg aan dat het lichaam iets nodig hebt. U kunt deze hoofdpijn voorkomen, echter is het belangrijk te ...

Lees meer >>

Op 11 december 2016

Wat is verzuring of civilisatose?

Gevolgen van Civilisatose (verzuring)Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam, en teveel zuren kan het lichaam belasten en kosten veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose....

Lees meer >>

Op 10 december 2016

Ontkomt u nog aan de stressfactor?

We leven in een hectische maatschappij waarin alles steeds sneller gaat en er veel op ons afkomt. Hier ontkomen we niet meer aan. Niet alle stress is verkeerde stress. Een bepaalde mate van spanning werkt productief en geeft extra energie. Een even­wichtige balans tussen ontspanning en inspanning, en tussen goede en foute stress houdt ons fit en gezond. Maar wat is nu eigenlijk stress, en hoe ...

Lees meer >>

Op 10 december 2016

Vrij stromen van energie

Als energie vrij door je lichaam stroomt is dat het beste voor je welzijn. Het lichaam werkt als een opslag voor ons, het vangt veel op in de vorm van spanning. Dit is te zien en te voelen aan de huid, spieren, botten en gewrichten, eigenlijk aan het hele lichaam in meer of mindere mate.   Door te veel spanning op te slaan, met een blokkade tot gevolg, kan energie niet meer vrij ...

Lees meer >>

Op 4 december 2016