Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

Hallo Lente!

Hello Spring- Goodbye Winter!   De dagen worden langer en de nachten korter, de Lente komt eraan, tijd om je kledingkast op te ruimen en alle winterkleding weer in dozen te stoppen. De lente is een perfecte tijd om je lichaam te reinigen en klaar te maken voor het blootstellen aan de vitamine D. Omdat ons lichaam als een miniatuurversie van de natuur kan worden gezien, veranderd er ook wat ...

Lees meer >>

Op 18 maart 2017

(VIJF) redenen waarom ik een FULL-BODY massage HAAT

Mijn partner is dol op massages en er zijn niet veel maanden waarin er geen zoektochten zijn naar een goede masseur voor een full body massage.  Ik zelf ga zelden. Geef mij maar een pedicure of een voetreflexologie: ik heb de neiging om de full body massage te vermijden. Is het een kwestie van voorkeur of ligt het iets dieper? Misschien is het tijd voor een beetje reflectie en eerlijkheid? ...

Lees meer >>

Op 6 maart 2017

Waarom een therapie compleet maken?

Brigitta van de Linden schreef voor Beautyspot een artikel dat ik graag met jullie wil delen. Het is waar de Massage-ComplementairVakbeurs ook voor staat, zorg dat jouw therapie compleet wordt in je behandeling daarbij hoort ook je houding en profilering. Heb jij inzichtelijk waarom klanten voor jouw kiezen? Als je het al weet, kan het nog best lastig zijn om dat onder woorden te ...

Lees meer >>

Op 1 maart 2017

Je hart is de bron van je leven

Je hart is de bron van je leven. Je hart pompt namelijk het bloed door je hele lichaam. En bloed betekent leven. Bloed brengt namelijk voedingsstoffen en neemt afvalstoffen weer mee. Je kan het vergelijken met een vrachtwagen die de supermarkt bij komt vullen en daarna weer vertrekt met alle lege flessen, lege kratten bier, lege containers en ander afval. Het lichaam heeft een oerinstinct dit ...

Lees meer >>

Op 28 februari 2017

Introductie in de Traditionele Chinese Geneeskunde

Introductie in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) Geschiedenis De Traditionele Chinese Geneeskunde is een eeuwenoude geneeskunde welke zijn oorsprong vindt in de late prehistorie (tussen 4000 en 2500 v. Chr.). Ergens in deze periode heeft keizer Fu Xi de basis gelegd van de Chinese geneeskunde en filosofie. Naar verluid maakte hij de eerste naalden. De basisprincipes van de TCG zijn ...

Lees meer >>

Op 19 februari 2017