sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Massage bij Fibromyalgie

Fybromassage-Therapie Fybromassage is niet vergelijkbaar met technieken die gebruikt worden in de ontspannings- en/of klassieke massage. Deze vormen van massage kunnen bij Fibromyalgie patiënten uiterst pijnlijk zijn.  Fibromyalgie  Fibromyalgie wordt in de volksmond ook wel weke-delen reuma genoemd. Het is een aandoening die nog niet heel bekend is, vaak niet erkend wordt en ...

Lees meer >>

Op 18 april 2018

EnerQi In Balans, praktijk voor natuurgeneeskunde, Tuina massage, Kinesiologie, stoelmassage, Aloe Vera en CBD producten.

EnerQi in Balans is een natuurgeneeskundig praktijk gevestigd in Lelystad. De praktijk is in 2017 gerealiseerd en heeft een uniek behandelplan ontwikkeld. Dit bestaat in veel gevallen uit een combinatie van kinesiologie en tuina therapie (acupressuur met massage) met eventueel coaching en/of een persoonlijk voedingsadvies. TuiNa therapie TuiNa therapie is zeer ...

Lees meer >>

Op 15 april 2018

Massage bij Fibromyalgie

Wat is fibromyalgie? Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, pezen en in  gewrichtsaanhechtingen.  Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met ...

Lees meer >>

Op 15 april 2018

De Magie van Aanraking

De Magie van Aanraking Regelmatige aanraking is niet voor iedereen vanzelfsprekend maar hoort wel bij de eerste levensbehoeften. Aanraking heeft z’n terechte plek in de basis van de piramide van Maslow. In mijn praktijk viel laatst een paar keer de term ‘huidhonger’, de huid die honger heeft naar aanraking. Aanraking is zo ook een voeding voor het lijf. Massage is een veilige ...

Lees meer >>

Op 27 maart 2018

Hoofdpijn/migraine? Massage helpt!

Hoofdpijn of migraine? Regelmatige massage neemt spanningsklachten weg. Hoe soepeler je spieren, hoe minder last van pijn. Veel mensen hebben regelmatig last van schouders, rug en/of hoofdpijn, wat zich ook kan uiten in migraine. Komen de klachten steeds weer terug? Je bent van harte welkom om je (met regelmaat) te laten masseren. Je kunt zelf ook wat doen om lekker in je vel te blijven ...

Lees meer >>

Op 26 maart 2018