Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

Hoeveel beweging is gezond?

Hoeveel je het beste kunt bewegen hangt af van je leeftijd. Hieronder zie je wat het voedingscentrum aanraadt:  Leeftijd Beweegrichtlijnen 2017  Jeugdigen (4 t/m 18 jaar) • Bewegen is goed, meer bewegen is beter• Doe minstens 1 uur per dag matige of zwaar intensieve inspanning• Doe minstens 3x per week spier- en botversterkende ...

Lees meer >>

Op 7 maart 2018

Fotonentherapie

Wat is softlaser fotonentherapie? Net als gezonde voeding en voldoende beweging heeft uw lichaam lichtenergie nodig om vitaal en      energiek te blijven. Voor toepassing van softlaser fotonentherapie wordt gebruik gemaakt van een innovatief medisch apparaat. Het is een moderne therapievorm waarbij lichtenergie in lage intensiteit wordt overgedragen aan het lichaam. Dit apparaat ...

Lees meer >>

Op 2 maart 2018

Cupping massage

Het is belangrijk om, als masseur of therapeut, je altijd verder te ontwikkelen. Daarom heb ik de cursus cupping gevolgd en wat een krachtige methode is dat. Ik vind cupping een mooie aanvulling op al mijn andere massage technieken.  Wat is Cupping Massage? Cupping is een massagetechniek met speciale glazen of siliconen bokaaltjes die vacuüm op de huid worden aangebracht. Gifstoffen en ...

Lees meer >>

Op 20 februari 2018

Mindfulness via de piano, prachtig maar wat gebeurt er in de hersenen bij deze meditatieve muziek?

Gratis Stilteconcert Jan Vayne 'Moment voor jezelf' 16 maart, Hoevelaken Jan speelt als geen ander, hij is een virtuoos, wiens spel geen grenzen kent, speelt de meest indrukwekkende genres, en alles met overgave en heel veel passie! Jan is een kunstenaar, artiest en een meester in het creëren van improvisaties. Hij laat jouw tijdens zijn pianospel voelen wat aanraking middels tonen doet. ...

Lees meer >>

Op 25 januari 2018

Preventieve wellness met ontspanningsmassages

'Gezondheidszorg' wordt meestal geassocieerd met 'genezing'. Tegenwoordig ligt de nadruk vaker op preventie, het voorkómen van kwalen, bijvoorbeeld door goede beweging en gezonde voeding. Dat ook rust en ontspanning een preventieve werking hebben, begint nu langzaam door te dringen. De term 'preventieve wellness' begint steeds bekender te worden. Een mooie vorm van preventieve wellness is ...

Lees meer >>

Op 19 januari 2018