sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Massage bij Fibromyalgie

Wat is fibromyalgie? Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, pezen en in  gewrichtsaanhechtingen.  Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met ...

Lees meer >>

Op 15 april 2018

De Magie van Aanraking

De Magie van Aanraking Regelmatige aanraking is niet voor iedereen vanzelfsprekend maar hoort wel bij de eerste levensbehoeften. Aanraking heeft z’n terechte plek in de basis van de piramide van Maslow. In mijn praktijk viel laatst een paar keer de term ‘huidhonger’, de huid die honger heeft naar aanraking. Aanraking is zo ook een voeding voor het lijf. Massage is een veilige ...

Lees meer >>

Op 27 maart 2018

Hoofdpijn/migraine? Massage helpt!

Hoofdpijn of migraine? Regelmatige massage neemt spanningsklachten weg. Hoe soepeler je spieren, hoe minder last van pijn. Veel mensen hebben regelmatig last van schouders, rug en/of hoofdpijn, wat zich ook kan uiten in migraine. Komen de klachten steeds weer terug? Je bent van harte welkom om je (met regelmaat) te laten masseren. Je kunt zelf ook wat doen om lekker in je vel te blijven ...

Lees meer >>

Op 26 maart 2018

Fotonentherapie

Wat is softlaser fotonentherapie? Net als gezonde voeding en voldoende beweging heeft uw lichaam lichtenergie nodig om vitaal en      energiek te blijven. Voor toepassing van softlaser fotonentherapie wordt gebruik gemaakt van een innovatief medisch apparaat. Het is een moderne therapievorm waarbij lichtenergie in lage intensiteit wordt overgedragen aan het lichaam. Dit apparaat ...

Lees meer >>

Op 2 maart 2018

Cupping massage

Het is belangrijk om, als masseur of therapeut, je altijd verder te ontwikkelen. Daarom heb ik de cursus cupping gevolgd en wat een krachtige methode is dat. Ik vind cupping een mooie aanvulling op al mijn andere massage technieken.  Wat is Cupping Massage? Cupping is een massagetechniek met speciale glazen of siliconen bokaaltjes die vacuüm op de huid worden aangebracht. Gifstoffen en ...

Lees meer >>

Op 20 februari 2018