sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Aromatherapie

Wat is aromatherapie massage Bij een aromamassage wordt gebruik gemaakt van een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat de te gebruiken olie wordt afgestemd op de client en het doel van de massage. Een aromamassage heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat ze ook op de psyche doorwerkt. De ...

Lees meer >>

Op 30 april 2019

Integrale massage, over foute en goede pijn

Foute pijn Wanneer een masseur niet goed is afgestemd op het lichaam van de ontvanger en te weinig let op de reacties van zijn cliënt, kan een massage pijnlijk zijn. De pijn die dit oplevert noemen we ‘foute pijn’. Het heeft geen functie en de behandeling kan zelfs schadelijk zijn doordat er iets beschadigt.  Denk daarom niet: ”Het zal er wel bij horen” als iets ...

Lees meer >>

Op 27 december 2018

Thaise massage van de fascia

Alles in ons lichaam is met elkaar verbondenVaak zijn we gewend om pijn als een signaal te registreren dat er op die plek iets mis is en vestigen we tijdens de behandeling de aandacht op het pijnlijke gebied. Soms is dit echter niet de meest effectieve behandeling en ligt de oorzaak elders.  Ooit hoorde ik de uitspraak: “Het zijn de slachtoffers die om hulp roepen, niet de daders....

Lees meer >>

Op 4 december 2018

Shantalamassage en haar vele toepassingen

Shantalamassage is een oorspronkelijk uit India afkomstige vorm van totale lichaamsmassage voor baby's. Het heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld als ontspanningsmassage voor jong- en oud.   Door deze wijze van masseren, waardoor in het neurologische systeem, de hormonen oxytocine (het ‘knuffelhormoon’) en serotonine worden aangemaakt, kan er een diepe ontspanning van ...

Lees meer >>

Op 15 november 2018

Last van stress

De afgelopen week werd ik geAppt door een vrouw die echt aan een ontspanningsmassage toe was, in haar dagelijks leven was er zoveel gaande dat ze eindelijk besefte dat ze zelf ook nog bestond. Ze had last van haar nek, schouders en rug. Ze kon niet verplaatsen dus ik ging er compleet met massagetafel, olie en mijn stevige handen er naar toe. Ze boekte een massage voor 1,5 uur en ik merkte dat ze ...

Lees meer >>

Op 28 oktober 2018