Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

EnerQi In Balans, praktijk voor natuurgeneeskunde, Tuina massage, Kinesiologie, stoelmassage, Aloe Vera en CBD producten.

EnerQi in Balans is een natuurgeneeskundig praktijk gevestigd in Lelystad. De praktijk is in 2017 gerealiseerd en heeft een uniek behandelplan ontwikkeld. Dit bestaat in veel gevallen uit een combinatie van kinesiologie en tuina therapie (acupressuur met massage) met eventueel coaching en/of een persoonlijk voedingsadvies. TuiNa therapie TuiNa therapie is zeer ...

Lees meer >>

Op 15 april 2018

Massage bij Fibromyalgie

Wat is fibromyalgie? Fibromyalgie, ook wel weke-delen reuma genoemd, valt onder de reumatische aandoeningen. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn en stijfheid in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, pezen en in  gewrichtsaanhechtingen.  Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met ...

Lees meer >>

Op 15 april 2018

De Magie van Aanraking

De Magie van Aanraking Regelmatige aanraking is niet voor iedereen vanzelfsprekend maar hoort wel bij de eerste levensbehoeften. Aanraking heeft z’n terechte plek in de basis van de piramide van Maslow. In mijn praktijk viel laatst een paar keer de term ‘huidhonger’, de huid die honger heeft naar aanraking. Aanraking is zo ook een voeding voor het lijf. Massage is een veilige ...

Lees meer >>

Op 27 maart 2018

Hoofdpijn/migraine? Massage helpt!

Hoofdpijn of migraine? Regelmatige massage neemt spanningsklachten weg. Hoe soepeler je spieren, hoe minder last van pijn. Veel mensen hebben regelmatig last van schouders, rug en/of hoofdpijn, wat zich ook kan uiten in migraine. Komen de klachten steeds weer terug? Je bent van harte welkom om je (met regelmaat) te laten masseren. Je kunt zelf ook wat doen om lekker in je vel te blijven ...

Lees meer >>

Op 26 maart 2018

Hoeveel beweging is gezond?

Hoeveel je het beste kunt bewegen hangt af van je leeftijd. Hieronder zie je wat het voedingscentrum aanraadt:  Leeftijd Beweegrichtlijnen 2017  Jeugdigen (4 t/m 18 jaar) • Bewegen is goed, meer bewegen is beter• Doe minstens 1 uur per dag matige of zwaar intensieve inspanning• Doe minstens 3x per week spier- en botversterkende ...

Lees meer >>

Op 7 maart 2018