sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Thaise massage van de fascia

Alles in ons lichaam is met elkaar verbondenVaak zijn we gewend om pijn als een signaal te registreren dat er op die plek iets mis is en vestigen we tijdens de behandeling de aandacht op het pijnlijke gebied. Soms is dit echter niet de meest effectieve behandeling en ligt de oorzaak elders.  Ooit hoorde ik de uitspraak: “Het zijn de slachtoffers die om hulp roepen, niet de daders....

Lees meer >>

Op 4 december 2018

Shantalamassage en haar vele toepassingen

Shantalamassage is een oorspronkelijk uit India afkomstige vorm van totale lichaamsmassage voor baby's. Het heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld als ontspanningsmassage voor jong- en oud.   Door deze wijze van masseren, waardoor in het neurologische systeem, de hormonen oxytocine (het ‘knuffelhormoon’) en serotonine worden aangemaakt, kan er een diepe ontspanning van ...

Lees meer >>

Op 15 november 2018

Last van stress

De afgelopen week werd ik geAppt door een vrouw die echt aan een ontspanningsmassage toe was, in haar dagelijks leven was er zoveel gaande dat ze eindelijk besefte dat ze zelf ook nog bestond. Ze had last van haar nek, schouders en rug. Ze kon niet verplaatsen dus ik ging er compleet met massagetafel, olie en mijn stevige handen er naar toe. Ze boekte een massage voor 1,5 uur en ik merkte dat ze ...

Lees meer >>

Op 28 oktober 2018

Tips bij klachten door gebruik van tablet en smartphone

Klachten gebruik van tablet en smartphone De iPad ligt veelal op onze schoot of op het bureau en de smartphone houden we vast ter hoogte van de buik. Hierdoor is de nek constant naar voren gebogen. Onze nekspieren, -gewrichten en gewrichtskapsels staan daardoor te lang onder spanning, zonder dat ze bewogen worden. Overbelasting leidt tot nekklachten en vroegtijdige slijtage van de nekwervels. Dit ...

Lees meer >>

Op 18 oktober 2018

Ontspanningsmassage - Kwaliteit in aanraking

Je wordt met aandacht aangeraakt. Dat creëert een veld van zorgzaamheid en acceptatie. Je mag zijn zoals je bent. Niets hoeft anders te zijn. Je mag alle verplichtingen, alle drang om te presteren, alle overdenkingen loslaten. Beetje bij beetje kom je tot rust. En het wordt stil in je hoofd. Gevoelens, emoties en gedachten die opkomen zijn welkom en kunnen deel worden van de ervaring. Door ...

Lees meer >>

Op 24 juli 2018