sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Shantalamassage en haar vele toepassingen

Shantalamassage is een oorspronkelijk uit India afkomstige vorm van totale lichaamsmassage voor baby's. Het heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld als ontspanningsmassage voor jong- en oud.   Door deze wijze van masseren, waardoor in het neurologische systeem, de hormonen oxytocine (het ‘knuffelhormoon’) en serotonine worden aangemaakt, kan er een diepe ontspanning van ...

Lees meer >>

Op 15 november 2018

Last van stress

De afgelopen week werd ik geAppt door een vrouw die echt aan een ontspanningsmassage toe was, in haar dagelijks leven was er zoveel gaande dat ze eindelijk besefte dat ze zelf ook nog bestond. Ze had last van haar nek, schouders en rug. Ze kon niet verplaatsen dus ik ging er compleet met massagetafel, olie en mijn stevige handen er naar toe. Ze boekte een massage voor 1,5 uur en ik merkte dat ze ...

Lees meer >>

Op 28 oktober 2018

Tips bij klachten door gebruik van tablet en smartphone

Klachten gebruik van tablet en smartphone De iPad ligt veelal op onze schoot of op het bureau en de smartphone houden we vast ter hoogte van de buik. Hierdoor is de nek constant naar voren gebogen. Onze nekspieren, -gewrichten en gewrichtskapsels staan daardoor te lang onder spanning, zonder dat ze bewogen worden. Overbelasting leidt tot nekklachten en vroegtijdige slijtage van de nekwervels. Dit ...

Lees meer >>

Op 18 oktober 2018

Ontspanningsmassage - Kwaliteit in aanraking

Je wordt met aandacht aangeraakt. Dat creëert een veld van zorgzaamheid en acceptatie. Je mag zijn zoals je bent. Niets hoeft anders te zijn. Je mag alle verplichtingen, alle drang om te presteren, alle overdenkingen loslaten. Beetje bij beetje kom je tot rust. En het wordt stil in je hoofd. Gevoelens, emoties en gedachten die opkomen zijn welkom en kunnen deel worden van de ervaring. Door ...

Lees meer >>

Op 24 juli 2018

Hoe bijzonder kan het zijn.

Ja hoe bijzonder kan het zijn. Er zijn klachten. Misschien herken je ze wel. Je schouders voelen straf en stram. Je hebt een niet echt soepele nek. Het voelt allemaal een beetje alsof je in een harnas in je lichaam zit.  Het zijn slechts een paar voorbeelden van wat het merendeel van de mensen tegenwoordig wel dagelijks ervaart.   De masseur, en tegenwoordig ook steeds vaker de fysio ...

Lees meer >>

Op 24 juni 2018