Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

Shantalamassage en haar vele toepassingen

Shantalamassage is een oorspronkelijk uit India afkomstige vorm van totale lichaamsmassage voor baby's. Het heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld als ontspanningsmassage voor jong- en oud.   Door deze wijze van masseren, waardoor in het neurologische systeem, de hormonen oxytocine (het ‘knuffelhormoon’) en serotonine worden aangemaakt, kan er een diepe ontspanning van ...

Lees meer >>

Op 15 november 2018

Last van stress

De afgelopen week werd ik geAppt door een vrouw die echt aan een ontspanningsmassage toe was, in haar dagelijks leven was er zoveel gaande dat ze eindelijk besefte dat ze zelf ook nog bestond. Ze had last van haar nek, schouders en rug. Ze kon niet verplaatsen dus ik ging er compleet met massagetafel, olie en mijn stevige handen er naar toe. Ze boekte een massage voor 1,5 uur en ik merkte dat ze ...

Lees meer >>

Op 28 oktober 2018

Tips bij klachten door gebruik van tablet en smartphone

Klachten gebruik van tablet en smartphone De iPad ligt veelal op onze schoot of op het bureau en de smartphone houden we vast ter hoogte van de buik. Hierdoor is de nek constant naar voren gebogen. Onze nekspieren, -gewrichten en gewrichtskapsels staan daardoor te lang onder spanning, zonder dat ze bewogen worden. Overbelasting leidt tot nekklachten en vroegtijdige slijtage van de nekwervels. Dit ...

Lees meer >>

Op 18 oktober 2018

Fibro-Reset Methode

Onze Fibro - Reset Methode. De meest voorkomende klachten bij fibromyalgie zijn pijn-vermoeidheid-slaapstoornissen- stijfheid en kunnen verminderen door een aantal behandelvormen. Die, al dan niet in combinatie met elkaar, er voor kunnen zorgen dat je beter met de klachten om zal kunnen gaan. Dit betekend dat de behandeling bij iedereen weer anders zal zijn. Wij hebben een traject ontworpen ...

Lees meer >>

Op 17 september 2018

Mannen met Fibromyalgie

Waarom een gedeelte op onze website over mannen met fibromyalgie? Er is ons inziens nog steeds té weinig aandacht hiervoor. Vele boeken en artikelen gaan over vrouwen met fibromyalgie omdat fibromyalgie meer voorkomt bij vrouwen dan bij mannen. Misschien is dat ook wel zo, maar wij vinden dat de mannen niet vergeten mogen worden. Anders dan vaak wordt verondersteld, blijkt uit ...

Lees meer >>

Op 17 september 2018