sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Wat is het verschil tussen massage en massagetherapie ?

Tijdens massagetherapie krijg jij de gelegenheid achter de oorzaak van jouw klacht te komen. Het voelen en luisteren naar jouw lichaam is alles wat je hiervoor hoeft te doen. Een massagetherapeut is opgeleid jou hierbij te faciliteren en tijdens massagetherapiebehandeling krijg jij alle gelegenheid te voelen wat er te voelen is.

Lees meer >>

Op 20 juni 2013

Natuurbeleving als massage van de ziel

Massage, als onderdeel van de holistische geneeskunst, kent vele facetten. Soms kun je een idee "masseren" in het hoofd van een ander. Massage werkt op de emoties door, en lijkt fysiek gericht te zijn, maar er is meer. Iedere aanraking is een aanraking van jouw energie waarin je de ander uitnodigt in zijn of haar kracht te staan. Daarvoor is het noodzakelijk dat je je eigen kracht, op ziels-, ...

Lees meer >>

Op 23 mei 2013

Triggerpointcoaching en pijn in heupen en knieën

Heeft u last van u heupen of knieën?

Lees meer >>

Op 8 januari 2013

Regelmatig laten masseren verhoogt je weerstand

Wetenschappelijk onderzoek toont het belang van klassieke massage therapie aan. Ziektekosten verzekeraars zouden op basis van dit wetenschappelijk onderzoek massagetherapie op moeten nemen in de basisziektekostenverzekering.

Lees meer >>

Op 29 november 2012

Restless Legs Syndroom (RLS)

Massagetherapie kan een bijdrage leveren aan het verminderen van RLS-klachten. Mensen met restless legs syndroom (RLS) hebben een irritant, branderig gevoel in hun benen, meestal in de kuiten. Het gevoel is vaak het ergste wanneer ze net in bed gaan liggen. Door de benen te bewegen voelen ze beter.

Lees meer >>

Op 16 november 2012