sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Wat is verzuring of civilisatose?

Gevolgen van Civilisatose (verzuring)Hedendaagse voedings- en eetgewoonten evenals stress en een ongezonde levensstijl verstoren het zuur-base-evenwicht van het lichaam. Steeds vaker zien wij verzuring van het lichaam, en teveel zuren kan het lichaam belasten en kosten veel energie. Op deze manier wordt de basis gelegd voor vele ziekten, de zogenaamde welvaartsziekten oftewel civilisatose....

Lees meer >>

Op 10 december 2016

Ontkomt u nog aan de stressfactor?

We leven in een hectische maatschappij waarin alles steeds sneller gaat en er veel op ons afkomt. Hier ontkomen we niet meer aan. Niet alle stress is verkeerde stress. Een bepaalde mate van spanning werkt productief en geeft extra energie. Een even­wichtige balans tussen ontspanning en inspanning, en tussen goede en foute stress houdt ons fit en gezond. Maar wat is nu eigenlijk stress, en hoe ...

Lees meer >>

Op 10 december 2016

Vrij stromen van energie

Als energie vrij door je lichaam stroomt is dat het beste voor je welzijn. Het lichaam werkt als een opslag voor ons, het vangt veel op in de vorm van spanning. Dit is te zien en te voelen aan de huid, spieren, botten en gewrichten, eigenlijk aan het hele lichaam in meer of mindere mate.   Door te veel spanning op te slaan, met een blokkade tot gevolg, kan energie niet meer vrij ...

Lees meer >>

Op 4 december 2016

De behandelingen van Wellness Praktijk Peggy

  Massage voor ontspanning en pijnverlichting     Peggy Baljeu verzorgt in haar Wellness Praktijk Peggy (sport)massage, hot-stone en reiki massage en uniek in Zuid-Nederland ‘andullatie’. “Afhankelijk van de klachten pas ik mijn massagevorm toe. Dat varieert van een wellness of Hotstone massage voor meer ontspanning of reiki wanneer ik voel dat er behoefte is ...

Lees meer >>

Op 25 september 2016

De relatie tussen stress, Cortisol en massage

De laatste 50 jaar is er zowel in de wetenschappelijke als in de populairwetenschappelijke pers veel aandacht geschonken aan het stresshormoon ‘cortisol’. Cortisol heeft een sleutelrol gespeeld in de negatieve effecten van stress. Cortisol heeft invloed op heel veel fysiologische systemen in het lichaam en wanneer chronische stress ervoor zorgt dat de cortisolspiegel omhoog schiet, ...

Lees meer >>

Op 19 juni 2016