sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Artikelen over massages

Hoe kan massage helpen bij Ischias?

Ischias is een klacht die kan ontstaan in de bil, de achterkant van je been of de onderrug. Een combinatie van deze genoemden kan ook het geval zijn. Het heeft alles te maken met de zenuw die in deze gebieden loopt. Deze ischias zenuw wordt ook wel de langste zenuw van het lichaam genoemd.   Gelukkig is het mogelijk om ischias te behandelen zodat je er dus niet mee rond hoeft te blijven ...

Lees meer >>

Op 20 februari 2015

Diabetes II, Ayurveda en behandelmethoden

    Diabetes II, Ayurveda en behandelmethoden   In de Ayurveda kennen wij verschillende types en mengtypes die de karakter eigenschappen, lichaamsbouw en de lichaamseigen natuur weer geven. Je constitutie dus. Deze types (dosha´s) heten Vata, Pitta en Kapha. Ieder mens heeft een percentage van alle drie types in zich en de verdeling hiervan, naast andere mentale ...

Lees meer >>

Op 8 december 2014

massage en kanker

Iedereen verdient op zijn tijd een goed moment van ontspanning en een massage is hiervoor uitermate geschikt. Het ontspant lichaam en geest, waardoor je even weg bent van de stress van alledag.  Voor iemand met kanker is dit misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend.   Mensen met de ziekte kanker komen terecht in een emotionele achtbaan. Er komen enorm veel dingen die op hen af, ...

Lees meer >>

Op 16 november 2014

Gesprekstherapie

Gesprekstherapie : Gesprekstherapie is een soort therapie waaronder veel verschillende methodes vallen. Door middel van gesprek zoekt de cliënt samen met de therapeut naar oorzaken van en oplossingen voor problemen, het omgaan met emoties en moeilijke situaties. De therapeut neemt vaak vooral een actief luisterende en empathische houding aan en ondersteunt de cliënt in het proces....

Lees meer >>

Op 14 september 2014

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage : De Ayurvedische massage is een oude Indische levenswijze die in het Sanskriet werd opgeschreven, en die later erkend en gewaardeerd werd als gezondheidsleer. Men kan de mens niet los zien van zijn omgeving, "lichaam en geest" kunnen niet zonder elkaar, luidt de filosofie. Wij westerlingen geven te weinig aandacht aan een "verwend" lichaam en zijn vaak te veel met ons hoofd ...

Lees meer >>

Op 14 september 2014