Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

De relatie tussen stress, Cortisol en massage

De laatste 50 jaar is er zowel in de wetenschappelijke als in de populairwetenschappelijke pers veel aandacht geschonken aan het stresshormoon ‘cortisol’. Cortisol heeft een sleutelrol gespeeld in de negatieve effecten van stress. Cortisol heeft invloed op heel veel fysiologische systemen in het lichaam en wanneer chronische stress ervoor zorgt dat de cortisolspiegel omhoog schiet, ...

Lees meer >>

Op 19 juni 2016

De balans tussen inspannen en ontspannen.

Ik hoor mensen wel eens zeggen: “Er is nog nooit iemand van hard werken dood gegaan”.   Welnu volgens mij klopt dat niet. Zeker gewoon hard werken is prima, zelfs een normale gezonde levensbehoefte. Denk maar eens aan het hart, dat werkt 24 uur per dag en dat soms wel meer dan 100 jaar achter elkaar. Maar het hart kan dit alleen maar volhouden omdat het na elke samentrekking ...

Lees meer >>

Op 29 juni 2015

Hoe kan massage helpen bij Ischias?

Ischias is een klacht die kan ontstaan in de bil, de achterkant van je been of de onderrug. Een combinatie van deze genoemden kan ook het geval zijn. Het heeft alles te maken met de zenuw die in deze gebieden loopt. Deze ischias zenuw wordt ook wel de langste zenuw van het lichaam genoemd.   Gelukkig is het mogelijk om ischias te behandelen zodat je er dus niet mee rond hoeft te blijven ...

Lees meer >>

Op 20 februari 2015

Diabetes II, Ayurveda en behandelmethoden

    Diabetes II, Ayurveda en behandelmethoden   In de Ayurveda kennen wij verschillende types en mengtypes die de karakter eigenschappen, lichaamsbouw en de lichaamseigen natuur weer geven. Je constitutie dus. Deze types (dosha´s) heten Vata, Pitta en Kapha. Ieder mens heeft een percentage van alle drie types in zich en de verdeling hiervan, naast andere mentale ...

Lees meer >>

Op 8 december 2014

massage en kanker

Iedereen verdient op zijn tijd een goed moment van ontspanning en een massage is hiervoor uitermate geschikt. Het ontspant lichaam en geest, waardoor je even weg bent van de stress van alledag.  Voor iemand met kanker is dit misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend.   Mensen met de ziekte kanker komen terecht in een emotionele achtbaan. Er komen enorm veel dingen die op hen af, ...

Lees meer >>

Op 16 november 2014