Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Artikelen over massages

Pitjit of Indonesische Massage

Indonesische massage; Pitjit Wat is een Pitjit,wel het is zeker een pittige massage, al meer dan duizend jaar past men deze vorm toe in gezinnen op elkaar, kleinde kinderen die al heel vroeg kennis maakten met Pitjit vanwege dat zij over de rug van papa moesten lopen, werden zij al vroeg vertrouwd met het verminderen van spierpijn of rugklachten, zo word het al jaren doorgegeven van ouder op ...

Lees meer >>

Op 3 juni 2019

Aromatherapie

Wat is aromatherapie massage Bij een aromamassage wordt gebruik gemaakt van een basisolie waaraan 100% natuurzuivere etherische oliën worden toegevoegd. De samenstelling kan per persoon verschillen omdat de te gebruiken olie wordt afgestemd op de client en het doel van de massage. Een aromamassage heeft een diepere werking dan een gewone massage omdat ze ook op de psyche doorwerkt. De ...

Lees meer >>

Op 30 april 2019

Massage Complementairvakbeurs: 15 en 16 maart in Expo Hoevelaken

Massage- Complementairvakbeurs: 15 en 16 maart in Expo Hoevelaken Voor iedere zorgprofessional die geïnteresseerd is in holistische geneeswijze en natuurgeneeskunde Op 15 en 16 maart vindt in Expo Hoevelaken de Massage- Complementairvakbeurs plaats. De beurs is speciaal voor iedere zorgprofessional die geïnteresseerd is in holistische geneeswijze en ...

Lees meer >>

Op 11 februari 2019

Integrale massage, over foute en goede pijn

Foute pijn Wanneer een masseur niet goed is afgestemd op het lichaam van de ontvanger en te weinig let op de reacties van zijn cliënt, kan een massage pijnlijk zijn. De pijn die dit oplevert noemen we ‘foute pijn’. Het heeft geen functie en de behandeling kan zelfs schadelijk zijn doordat er iets beschadigt.  Denk daarom niet: ”Het zal er wel bij horen” als iets ...

Lees meer >>

Op 27 december 2018

Thaise massage van de fascia

Alles in ons lichaam is met elkaar verbondenVaak zijn we gewend om pijn als een signaal te registreren dat er op die plek iets mis is en vestigen we tijdens de behandeling de aandacht op het pijnlijke gebied. Soms is dit echter niet de meest effectieve behandeling en ligt de oorzaak elders.  Ooit hoorde ik de uitspraak: “Het zijn de slachtoffers die om hulp roepen, niet de daders....

Lees meer >>

Op 4 december 2018